ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Львівські депутати за утворення Галицького князівства?

    18 апреля 2024 четверг
    62 переглядів

    Сорок вісім депутатів Львівської обласної та міської рад звернулися до лідера виборчого блоку „Наша Україна“ Віктора Ющенка із вимогою прискорити адміністративно-територіальну реформу в Україні. Народні обранці вимагають від Верховної Ради України терміново прийняти у першому читанні даний Закон. Згідно з цим документом, Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська, Закарпатська, Волинська, Рівненська та Чернівецька області мають об`єднатися в єдину територіально-адміністративну одиницю з центром у місті Львові, повідомляє „portal.lviv.ua“.

    У зверненні до Віктора Ющенка зокрема зазначається: „Волевиявлення громадян 31 жовтня 2004 року ще раз підтвердило єдність мислення громадян, що проживають на даних територіях. Саме тому, ще до другого туру виборів Президента України, необхідно об’єднати всі ці землі в єдине ціле і таким чином забезпечити максимальну підтримку Вам, як кандидату на посаду Президента України”.

    Про свою підтримку ідеї створення Галицького князівства вже заявили 12 з 13 депутатів-мажоритарників Верховної Ради від Львівської області. Керівник Львівського обласного штабу „Нашої України” Петро Олійник зазначив, що буде справедливим, якщо центр цього новоутворення розміститься саме у Львові, адже місто Лева завжди було генератором національно-патріотичного руху в Україні.

    portal.lviv.ua
    До Євросоюзу через Закарпаття
    23 закарпатським населеним пунктам надано статус гірських

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору