ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті — Санкт-Петербурзький музей воскових фігур

    22 мая 2024 среда
    23 переглядів

    В Ужгороді побував музей рухливих воскових фігур із Санкт-Петербурга. Він зайняв усього два зали, якщо не брати до уваги молодого воскового вояка при вході, з яким залюбки фотографувалися дівчата — дуже вже в хлопця доброзичливий погляд. Два зали — це справді два різні формати: безперечна класика І хіти-жахливчики. В кутку в кріслі сиділа символ воскового мистецтва — мадам Тюссо, яка започаткувала цю справу в Лондоні. Воскова бабця, трохи здивована, рухалася в кріслі назустріч відвідувачам.

    Мистецтво воскової пластики у радянський час пережило вигнання. Але наприкінці 80-х знайшлася група ентузіастів, яка відновила формулу воску, що мав би витримати і мороз, і спеку. Щоправда, з воску виготовлені тільки видимі частини експонатів, все інше — з пластика. Інакше б ці добродії важили щонайменше 100 кг. Та й так вони обходяться більш як у 1000 доларів. Над кожним образом працюють десятки фахівців: скульптори, візажисти, мистецтвознавці, кравці... А очі восковим людям роблять в інституті ім.Федорова.

    Мабуть, для гастролей Санкт-Петербурзький музей вибирав найбільш пізнавані постаті. Щоправда, трохи дидактичними були Моцарт і Сальєрі,

    Дантес із Пушкіним. Але, слава Богу, це більше ляльки, аніж пам'ятники. Зате другий зал — суцільний трилер. І, що цікаво, починається він із фігури скандального боксера Майка Тайсона в адідасівському прикиді. От що значить — надто піаритися, так недалеко і до монстрів потрапити.

    Була в цьому залі й фігура чоловіка з чотирма зіницями — цей унікум реально існував десь у своєму ХVII столітті. Його вважали провидцем, і він міг побачити не тільки предмети попереду себе, а навіть і з боків.

    Наступна точка гастролей для мандруючого музею — Мукачево. Тому залишаємо деяку інтригу для мукачівців. Тільки нагадаємо, що "дорослий" квиток коштує 8 гривень, студентський, шкільний, пенсійний — 5 гривень, а дітям цей похід обійдеться всього у три гривні.

    Мар'яна Нейметі.
    В Ужгороді відкрилася незвичайна виставка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору