ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Олександр Зінченко: "Мінімум риторики, максимум конкретних справ!"

    20 апреля 2024 суббота
    68 переглядів

    Сьогодні в обід в Ужгороді було представлено нового голову Закарпатської ОДА, яким, як уже повідомляв "UA-Reporter", став екс-керівник обласного виборчого штабу "Нашої України" Віктор Балога, який уже перебував на цій посаді у 1999-2001 роках.

    Віктор Балога
    Віктор Балога

    Водночас обставини, які передували офіційному представленню нового губернатора Закарпаття, викликають занепокоєння й тривогу. Передусім, це, так би мовити, певна необов’язковість, що спостерігається вже з перших кроків першої особи в області. Так, спочатку прес-служба Закарпатської ОДА повідомила, що представлення її новопризначеного голови відбудеться об 11.00, потім церемонію перенесли на 11.45, однак і в цей оголошений час Віктор Балога в переповнену сесійну залу Закарпатської обласної ради не з’явився. Він з’явився тут у супроводі Державного секретаря України Олександра Зінченка тільки об 13.50.

    ...Стіни Закарпатської ОДА давно вже не вбирали в себе відразу так багато дорогих парфумів та цигаркового диму, як цього дня. І очікуванні нового губернатора хтось нервував, а хтось займався прогнозами. Чоловіки прагнули прикрити свої габарити костюмами темних тонів, а дехто демонстративно "рекламував" оранжеві шарфики чи сорочки...

    Державний секретар Олександр Зінченко виступив з півгодинним вступним монологом, в якому красиво розповів, як нова команда у центрі та її представники на місцях (на Закарпатті — це Віктор Балога) будуть працювати "на благо України, її народу". На запитання з залу "З чого ж починається заможне життя?", так як на Закарпатті на одне вакантне місце претендують 11 краян, пан Зінченко негайно відповів: "З достотної роботи...Дайте людям можливість займатися справою й вони зроблять Україну такою державою, якою її ще жодна вдажа не робила...".

    Олександр Зінченко закликав керівництво області відокремити владу від бізнесу. «Родичі (чиновників) до п’ятого коліна будуть заповнювати декларації», - пообіцяв Зінченко. Основна вимога Державного секретаря до нового губернатора — місцева влада має протягом кварталу змінити відношення людей до влади і відчути позитивні зміни. Він також запропонував облдержадміністрації визначити для себе 4-5 коротких програм на 2005 рік.

    Прозвучала з вуст пана Зінченка й конкретна порада регіональній владі — "Мінімум риторики, максимум конкретних справ".

    Руководители областных организаций Соцпартии Украины, «Собора» и БЮТ обвинили Виктора Балогу чуть ли не в узурпации власти
    Демократія "по-нашоукраїнськи" в дії?
    Сьогодні в Ужгороді представлять нового голову Закарпатської ОДА
    Губернатор Закарпаття провів дві свої перші наради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору