ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Поїзд Василь Петрович: Ефективна діяльність БЕБ неможлива без інформаційної складової ДФС України

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Василь Поїзд

    Питання інформаційного забезпечення нового Бюро економічної безпеки України на законодавчому рівні не врегульовано. Про це розповів виданню глава Департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії ДФС України Василь Поїзд.

     

    «Після поділу ДФС і ДПС України значно впав рівень інформаційного забезпечення оперативних підрозділів. Доступ до інформаційних систем був або відключений, або значно обмежений. Його отримання надавалося через підписання меморандумів з ДПС, що поставило правоохоронну діяльність в залежність від договірних відносин з конкретними керівниками податкової служби. Ми тоді пошкодували, що в законі відсутня чітко передбачений обов'язок ДПС надати нам доступ до баз даних. Приблизно так само законодавець бачить інформаційне забезпечення Беб, що перетворить новий орган в податкову міліцію 2005-2008 років », - вважає Василь Поїзд.

     

    Після прийняття в січні 2021 року Закону України «Про Бюро економічної безпеки України», на створений орган покладено функції боротьби з економічними і податковими злочинами. Зараз відбувається процес ліквідації Державної фіскальної служби України, на даний момент включає слідчі і оперативні підрозділи (податкову міліцію).