ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Представники Ужгородської гімназії їдуть підкоряти ...Крим!

    01 мая 2024 среда
    26 переглядів

    Особлива це матерія – дитяча свідомість. З наскоку тут на успіх не розраховуй, сухими викладками та прописними істинами мало чого доб’єшся. Та якщо знайдеш правильний підхід – закладене в дитинстві залишиться в людині назавжди. Це стосується й правил пожежної безпеки. І його таки знайшли – Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежників. Днями його обласний етап зібрав дітей з усього Закарпаття уже в дванадцятий раз. Приємно, що з кожним роком в ньому із задоволенням бере все більша кількість дітей. І цього разу людно й весело було в ужгородському Палаці дітей та юнацтва, який гостинно відкрив свої двері для 14 команд, які здобули почесне право захищати свої райони на обласному рівні.

    Організатори фестивалю – Головне управління МНС України в Закарпатській області, управління освіти і науки облдержадміністрації, Закарпатська обласна організація Добровільного пожежного товариства України – переконані, що такі заходи – це світ руху, в якому енергія дітей спрямована на запобіганням пожежам; вони сприяють формуванню в учнів навичок обережного поводження з вогнем, вихованню у дітей почуття відповідальності за збереження від вогню національного багатства та навколишнього природного середовища, вчать дітей вмінню поводитися у випадку виникнення пожежі та інших екстремальних ситуацій тощо. Безперечно, проведення таких дитячих фестивалів навчає їх пожежної науки краще, ніж суха лекція.

    Після урочистого відкриття суперники демонстрували свої знання, навички, артистизм, змагаючись у двох конкурсах: “Знавці пожежної справи” та “Дружини юних пожежників-рятувальників”. Невипадково на сцені діти “викладалися на всі сто”, адже команда-переможниця отримає путівку на аналогічний Всеукраїнський фестиваль, який відбудеться восени в Криму. Не тільки глядачі, а й вимогливе журі були приємно вражені рівнем ерудиції юних пожежників.

    Та найбільшу увагу присутніх привернув до себе другий конкурс, який проходив під гаслом : “Скажемо дружне “ні” усім пожежам на Землі”. Тематика виступів торкалася пожеж та всього, що з ними пов’язано. Кожна команда намагалася за 10-15 хвилин знайти й донести до глядачів щось цікаве, повчальне, гумористичне, використовуючи різні форми та прийоми театрального дійства. Більшість дружин юних пожежників продемонстрували високий рівень підготовки. Тому всі педагоги, які готували команди, заслуговують на слово подяки.

    І все ж, як повідомляє Центр пропаганди Головного управління МНС України, основна боротьба розгорнулася між трьома командами. Справжнім святом гумору та пісні стала демонстрація художньо-музичної композиції школярами Тячівської ЗОШ № 2. Мало кого залишила байдужим і яскрава театралізована вистава Великоберезнянської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату. До слова, її вихованці впродовж двох останніх років ставали переможцями обласного етапу й представляли Закарпаття на Всеукраїнському фестивалі, отож досвіду їм, як кажуть, не позичати. Проте саме літературно-музична композиція дівчат і хлопців з команди “Fire” Ужгородської гімназії найбільше вразила глядачів і журі своїм гумором, дотепністю і динамічністю. Це і дозволило їм “обскакати” своїх суперників, залишивши їм другу сходинку п’єдесталу. До слова, автором цієї переможної програми є Анастасія Москвичова одна з учасниць цієї команди.

    Під час запеклого суперництва на сцені ведучі фестивалю майстерно знімали напруження, постійно підтримували атмосферу захоплюючого шоу.

    За третє місце також розгорнулася неабияка боротьба. Серед такої кількості молодих талантів журі було нелегко визначити переможця. Тому “бронзу” між собою розділили три команди: учні ЗОШ № 1 м. Мукачево; команда Іршавського району, яку представляли вихованці Ільницької школи, та юні пожежники з м. Хуст.

    Були і сльози, і радісні усмішки, і нагороди для команд призерів. Журі також вручило окремі призи за високу виконавську майстерність, за яскравість образу, за вокал.

    Переможці отримали призи, інші учасники змагань – пам’ятні відзнаки, а всі разом – знання, котрі не дозволять їм стати жертвами вогняного лиха.

    А на команду гімназії Ужгорода, як на абсолютного переможця, чекає період підготовки до Всеукраїнського фестивалю, де, сподіваємося, вони також гідно презентують Закарпаття.
    В Ужгороді пожежники навчали дітей діям на випадок пожежі
    Пожежна безпека очима дітей
    Перемогу у фестивалі святкували юні пожежники з Великого Березного

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору