ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Рада подолала вето Президента на Закон про соціальний захист дітей війни

    03 июля 2024 среда
    37 переглядів

    Сьогодні Верховна Рада подолала вето Президента на закон про соціальний захист дітей війни. За подолання вето на закон (законопроект №8683-1) проголосували 318 депутатів при необхідних 300.
    Закон установлює 25% компенсації зі сплати за житлово-комунальні послуги для дітей війни. Із цією метою з бюджету на поточний рік додатково виділено 700 млн. гривень. Закон встановлює для цієї категорії громадян пільги на проїзд у приміському транспорті. На початку лютого Президент Віктор Ющенко застосував право вето до закону, яким Рада внесла зміни до державного бюджету на 2006 рік для того, щоб забезпечити соціальний захист дітей війни. Цей закон повертає деякі пільги тим, кому на час закінчення Другої світової війни 2 вересня 1945 року було менше 18 років.

    19 січня Рада внесла зміни до держбюджету на 2006 рік щодо соціального захисту дітей війни. У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що в листопаді 2004 року Рада прийняла закон «Про соціальний захист дітей війни», який повинен був набути чинності з 1 січня 2006 року. У грудні 2005 року при прийнятті бюджету-2006 депутати прийняли рішення спрямувати 700 млн. гривень на забезпечення дітям війни 25%-ї пільги при оплаті за користування комунальними послугами (газ, електроенергія) з 1 січня 2006 року. Крім того, були гарантовані безплатний проїзд в автотранспорті загального користування в сільській місцевості, залізничним і водним транспортом приміського сполучення й автобусами в межах області, на що виділено 100 млн. гривень.

    Проте в опублікованому законі про держбюджет-2006 ці зміни не були враховані, а ці статті викладені практично в старій редакції. У пояснювальній записці зазначено, що в крайньому разі на виплати з соціального захисту дітей війни можна направити кошти стабілізаційного фонду держбюджету.
    Закарпатські "діти війни" можуть отримати додаткові пільги
    Держбюджет-2006 принято.Олександр Мороз вважає ухвалений бюджет недосконалим, але оптимальним як для нинішнього складу Верховної Ради.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору