ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ратушняк втратив будь-який контроль над депутатським корпусом Ужгородської міської ради

    01 мая 2024 среда
    32 переглядів

    Сьогодні в обласному центрі Закарпаття відбулося перше пленарне засідання Ужгородської міської ради V-го скликання. У порядку денному планувалося розглянути ряд принципових і важливих рішень — про персональний склад виконкому Ужгородської міськради, структуру ради та кількісний склад апарату ради, про заступників міського голови, про секретаря Ужгородської міської ради.Було очевидним, що дані рішення є дуже важливими для міського голови С.Ратушняка, оскільки без заступників і виконкому він не може прийняти рішення по жодному більш-менш значущому питаннь. Мабуть, гостра необхідність вирішення виконкомівських питань і спонукала Ратушняка до того, щоб ці питання розглядалися в сесійній залі в першу чергу. Однак депутати були іншої думки. За рішенням узгоджувальної ради депутатських фракцій було вирішено пленарне засідання розділити на дві частини: у першій розглянути суто радівські питання — про депутатські комісії і секретаря ради, а вже потім — стосовно персонального і кількісного складу виконкому і виконавчих органів. Інші питання, що стосуються регламенту роботи ради, змін до міського бюджету та інш. пропонувалось розглянути через декілька днів.

    На велике невдоволення Ратушняка, пропозиція депутатів отримала абсолютну більшість голосів — 42 із 50. Не підтримали її тільки віддані Ратушняку "литвиновці" у кількості 8 депутатів.

    Далі було оголошено перерву, під час якої керівники фракцій і груп мали домовитись між собою стосовно керівництва у депутатських комісіях. На превеликий жаль, "завдячуючи" непомірним апетитам фракції БЮТ, яка заявила свої претезії на посаду секретаря міської ради і керівництва у двох ключових депутатських комісіях (з питань бюджету і розподілу землі) — досягнути домовленостей не вдалося. Інтереси інших фракцій і груп, представлених у міській раді, зокрема "Нашої України", СПУ і "Пори", бютівцями були повністю проігноровані.

    Після перерви не зареєструвалися депутати фракцій "Наша Україна" і "Пора", після чого стало очевидним, що головуючий на сесії міський голова С.Ратушняк втратив будь-який контроль над сесійною залою, а будь-яке рішення прймалися б в уже звичному форматі — БЮТ+Регіони+блок Литвина.

    Усвідомлюючи неможливість прийняття потрібних йому рішень, Ратушняк гарячкувато оголосив про закриття першого пленарного засідання з продовженням його роботи у вівторок, 30 травня, о 10.00. Ужгородські депутати, пропрацювавши 2 години і так і не прйнявши жодного рішення, розійшлися по домівках.

    P.S. Перебіг першого пленарного засідання Ужгородської міської ради V-го скликання дає підстави зробити декілька висновків:

    1. Міський голова Сергій Ратушняк не контролює ситуацію в новообраному депутатському корпусі міськради, незважаючи на неймовірні потуги створити у ній "свою" більшість за бізнесово-комерційною ознакою.

    2. БЮТ свідомо провокує конфлікт із партнерами по помаранчевій коаліції, ігноруючи інтереси "Нашої України" і СПУ для того, щоб мати хоча б якесь пояснення своїй співпраці з Партією регіонів та "литвиновцями" Ратушняка. У такий спосіб БЮТ намагається виторгувати у міського голови максимальну кількість посад у виконавчих органах і взяти абсолютний контроль в органах ради і депутатських комісіях.

    Що з цього вийде, побачимо завтра...

    Клуб професійних журналістів Закарпаття.
    В Ужгороді розігрується новий сценарій "підминання" БЮТу під інтереси "колабораціоніста" Ратушняка?
    Закарпатським "народникам" Литвин уже не потрібен!..
    Головний "литвин" Закарпаття остаточно поставив великий і жирний хрест на своїй "народній" кар’єрі...
    Надзвичайна сесія Ужгородської міської ради задовільнила "апетити" мера Ратушняка та заявила про створення політичного "симбіозу" із БЮТ, Народного блоку Литвина та Партії регіонів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    УКРАЙИНЦI-АЗIАТИ З УКРАЙИНС"КОГО ДИКОГО ПОЛЯ!!! ЯДЗАКI - Японcький Завод э з високов культуров роботи. Культура роботи в Японських заводах э висша, як в Нiмецьких заводах. Украйинцям зо Збойницьков Козацьков Культуров такi заводи де э порядок, висока отповiдалнусть за роботу и високойe качество виготовленних продуктов нипудходить, и зато Японський завод Ядзакi выходить з територii Украйини. Украйинцям - козацьким азiатам, лем бордак, катастрофи як Чернобиль и отповидалнусть за их Украйинськi бордацькi хиби и за iх культуру збойства можуть россiяни, Западна Еуропа, США и цiлий свiт. Лем они (Украйинцi-азiати) нигда НЕ несуть за нич на свiтi винни!!!

    Автор: ІванКо
    “Ядзакі” покидає Закарпаття /19.05.2006/18:06/ Автор: ІванКо Керівництво японського концерну “Ядзакі”, який у жовні 2002 року почав працювати на території Спеціальної економічної зони (СЕЗ) Закарпаття поблизу Ужгорода, вирішило згорнути виробництво. Про це у середу на прес-конференції повідомив голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші. — “Ядзакі” вирішили згорнути виробництво через відміну пільг і нестабільність у країні, — каже О. Гаваші, — їхні сподівання, що протягом короткого періоду буде відновлено пільги для тих інвесторів, які працюють у рамках СЕЗ, не справдилися. За словами О. Гаваші, вже є домовленість про те, що побудований “Ядзакі” завод викупить інший інвестор, який працює в області, — фірма “Джебіл”. За домовленістю, “Джебіл” зберігає всі робочі місця. Гаваші також повідомив, що коли в Україні ситуація стабілізується, концерн “Ядзакі” готовий сюди повернутися. До слова, ТОВ «Ядзакі-Україна» з початку реалізації інвестиційного проекту залучило інвестицій на понад 32 млн. доларів США. На підприємстві працює близько двох тисяч робітників. Завод спеціалізується на виробництві джгутів для автомобілів «Ягуар» та «Опель».

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Молодець Рата, що "опустив" депутатів ( від іспанського слова puta-повія)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ти не зовсім правий хлопче. По-іспанськи "de puta"
    дослівно означає " те що належить повії".
    А rata,raton-це щур,пацюк.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та який там щур! Швидше тхір,або шакал.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Как раз Рата опустил не депутатов, а самого себя! Депутаты показали что они действительно депутаты, а не лохи под каблуком "вождя".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Это для ряшка.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рома,ром- це по-нашому циганин!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сергій! Це без окулярів видно хто кого опустив.НЕ контактуй !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А гарно один сам Рата вас усіх нагнув!
    Нічого квиліти, як пропітушили вас прилюдно!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Щось не гарно ти хлопче розмовляешь.Невже в тебе така тяга.Можливо не знаешь,що тільки кумов"я ментовські Обожнюють опускалово.Так хтож ти?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Скоро в КПЗ ти дізнаєшся що до чого!Хто кум,а хто сват.Судячи з жаргону,ти там вже чалився.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чому Ви ідейно розійшлися з Віктором Балогою і стали близьким до Ратушняка, який колись був Вашим опонентом?

    – В один момент переді мною і Ратушняком постало завдання взяти владу мажоритарно. Йому — у місті, а мені — в селі. Я вже більше року не належу до команди Балоги, бо я ідейний помаранчевий. А нинішня адміністрація це – бізнес-помаранчевий проект. А Ратушняк був також неугодний як політик, який "не контролювався" бізнес-проектом "Барва". У нас однакові мотивації. Окрім того, на виборах я працював з газетою Ратушняка "РІО". Отож маємо неписану угоду про ненапад, оскільки я використав його мас-медійний ресурс. Я прийняв для себе рішення не йти на мера тому, що туди пішов Ратушняк. Сьогодні мати лише голоси Майдану замало. Він має свої плани щодо міста, я маю свої плани з селом. Смітник на території села Барвінок – наша спільна велика проблема. Міські маршрутки їздять моєю територією, мої люди працюють у місті. Нам є, у чому співпрацювати. Ратушняк обтесався у Києві, став менш агресивним, більш виваженим, має репутацію якщо й не зовсім прогнозованого, то, принаймні, зрозумілого керівника. Його політичні ігри закінчилися. Він вже попробував різні прапори. Він переконався, що прапор Литвина йому не допоміг. Навпаки, він, Ратушняк, допоміг Литвинові в Ужгороді. Ратушняк – самодостатній лідер, який зрозумів, що треба спиратися на свій народ. Я так само сперся на народ Баранинців.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чукча в Баранинцях в такій самій гузиці як сРата в Ужгороді. Чучка має 6 депутатів проти 15, а сРата 8 проти 42!!!! Нелегко хлопцям доводиться.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Депутати як подерибанять всі посади, потім помиряться та об"єднаються. І тоді візьмуться за мера. Можуть легенько звільнити з роботи. Питання в тому, як довго Ратушняк зуміє маніпулювати та сварити депутатів між собою?, щоб вони разом не виступили проти нього.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Rysin, scho ce oznachae "po-nashomy". Imya "Roma" treba perekladatu ne "z nashoho", a z hreckoi, de vono oznachae "sulnuy" abo z latunskoi - "rumskuy".