ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Реконструкція Чопської дамби залишається актуальним питанням для Закарпаття

    29 июня 2024 суббота
    28 переглядів

    Усі заплановані роботи, за дорученням Президента, мають завершитися до 15 жовтня. Як запевняє заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Олександр Карташов, що наразі ми вкладаємося в графік. От тільки військовики, мовляв, трішки відстають, але останнім часом вони значно наростили темпи, отож загрози зриву робіт на сьогодні немає.Працювати, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА, дійсно є над чим: доводиться нарощувати дамбу на півтора, а то й на два метри. В результаті вісімнадцятикілометрове берегоукріплення має захистити від паводків місто Чоп і прилеглі до нього населені пункти. Всю ділянку, на якій проводиться реконструкція, поділено на шість відрізків, на яких працюють будівельні війська Міністерства транспорту та зв’язку та ПМК з Хуста і Виноградова. Щотижня керівники усіх ділянок збираються на засідання штабу, звітують про виконані роботи, роблять плани на наступний тиждень. Обласна влада ретельно стежить за цим процесом.

    Наразі всі роботи ведуться в борг, бо хоч Міністерство фінансів і виділило кошти вчасно, Рахункова палата на дозволила одному виконавцю проводити укріплення дамби. Саме тому був оголошений тендер, за результатами якого уже з п’ятнадцятого серпня розпочнеться повномаштабне фінансування. Нагадаємо, що нещодавно за розпорядженням голови облдержадміністрації Олега Гаваші субвенцію з державного бюджету для фінансування робіт з реконструкції правобережної дамби на р. Тиса (ділянка с. Саловка – с. Соломонове Ужгородського району) у розмірі 12 мільйонів 176 тисяч розподілено ужгородському районному бюджету. Голова згаданої райдержадміністрації Анатолій Колібаба вважає, що реконструкція Чопської дамби є дуже актуальним питанням, адже на території, яку вона захищає, розміщені важливі об’єкти. Навесні й восени завжди гостро постає питання захисту цих об’єктів від повені. Якщо вдасться повністю реконструювати берегоукріплення, то це питання автоматично зникне.

    Директор державного підприємства з будівництва протипаводкових об’єктів у Закарпатській області Ростислав Федів задоволений тим, що цього року нарешті розпочалося повномасштабне фінансування. Це вже дало можливість взятися за ремонт першочергових об’єктів. Якщо так буде й надалі, то, на думку пана Федіва, до 2015 року область буде повністю захищена від паводків.
    Чоп: Виктор Ющенко выразил неудовольствие состоянием водозащитной дамбы на р.Тиса
    Ющенко не понравилось, как тратят бюджетные деньги в Закарпатье

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору