ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Секретаріаті Ющенка можуть повчитися, як протидіяти нестатутним стосункам, у Західного оперативного командування

    04 июля 2024 четверг
    29 переглядів

    Протидіяти нестатутним стосункам у війську – цього під час дводенних зборів в одній із військової частин Львівського гарнізону навчалося 67 офіцерів та прапорщиків, що служать на складах та базах зберігання озброєння та боєприпасів у Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Житомирській та Закарпатській областях.

    Як повідомив сьогодні офіцер регіонального медіа-центру МО України (м.Львів), капітан Володимир Скоростецький, у рамках цих зборів відбувся круглий стіл з проблем нестатутних взаємовідносин у війську за участі офіцерів управління Західного оперативного командування, представника Військової служби правопорядку ЗС України, майора Юрія Сташківа, начальника Львівського територіального центру комплектування обласного військкомату, підполковника Валерія Дрібниці, голови Фонду солдатських матерів у Львівській області Анни Кулик та в. о. голови Центру військового капеланства Архієпархії УГКЦ, отця Василя Тузяка.

    «Учасники зборів дійшли висновку, що списувати проблему нестатутних стосунків в армії як ліквідовану поки що зарано. Окремі випадки, на жаль, стаються, хоча й у масштабах значно менших, аніж за часів війська радянського. Уже немає, наприклад, так званих «земляцтв» – рушійної сили дідівщини, які утворювали здебільшого вихідці з кавказького регіону та азійських республік. Однак й у наш час вистачає проблем, які призводять до негативних наслідків у військовому середовищі. І це проблеми не тільки суто військові, а здебільшого породжені суспільством: це і вплив кримінальної субкультури, і соціальна невизначеність, і низький рівень освіченості кандидатів на військову службу тощо.

    Щоб уберегти військові колективи від сплесків нестатутних взаємовідносин військові комісаріати проводять більш ретельний відбір кандидатів на військову службу, відсіюючи під час психологічного тестування більшість юнаків, які у війську можуть стати потенційними порушниками військової дисципліни. Кожен випадок порушення статутних норм відстежується та детально розслідується Військовою службою правопорядку ЗС України.

    Можливо у якійсь мірі цю проблему вдасться розв’язати із переходом армії на контрактну основу. Однак і тут необхідно буде вирішувати цілий спектр питань, починаючи від удосконалення нормативної бази, зокрема, Статутів Збройних сил України, розв’язання соціальних проблем військовослужбовців й завершуючи створенням потужних навчальних комплексів, де новачка-контрактника (який також прийшов до війська із «багажем» соціальних проблем й мало чим відрізняється від призовника на строкову службу) у стислі терміни навчатимуть найнеобхіднішим азам військової справи, а вже потім призначатимуть для проходження військової служби у той чи інший підрозділ», – розповів ЗІКу капітан Володимир Скоростецький.
    Як відзначатимуть на Закарпатті День Соборності та 62-гу річницю утворення області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору