ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Україна скоротила транзит газу в Європу

    22 мая 2024 среда
    24 переглядів

    Україна за домовленістю з Росією скоротила транзит газу в Європу на 40 млн. кубометрів за добу у зв'язку зі збільшенням споживання газу, спричиненим похолоданням в східних областях України.

    "Сьогодні є домовленості з нашими партнерами з «Газпрому» і ми скоротили транспортування в Європу приблизно на 40 млн. кубометрів газу за добу. Цей газ компенсується з власних сховищ «Газпрому», – сказав міністр палива та енергетики Іван Плачков на прес-конференції в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

    Він відзначив, що в східних областях України зафіксовано температуру до -30 градусів, однак підкреслив, що паливно-енергетичний комплекс і газотранспортна система працюють надійно. «Ми забезпечуємо постачання необхідних обсягів газу», – відзначив І.Плачков.

    Він підкреслив що на сьогодні баланс споживання газу в Україні забезпечено у повному обсязі. «Нормальний обсяг технологічного газу в газотранспортній системі, тому ніяких загроз сьогодні немає, ми працюємо в штатному режимі», – сказав І.Плачков.

    Водночас, «Газпром» заявляє про скорочення постачання газу в Європу, зокрема, в Угорщину і Боснію та Герцеговину, у зв'язку з холодами в Росії і необхідністю збільшення постачань внутрішнім споживачам. Можливо також скорочення постачань Італії та Австрії, повідомив офіційний представник «Газпрому», передає "Газета.ru" з посиланням на Reuters.
    О.Мороз: Мораторій на підвищення цін на газ, прийнятий парламентом, має силу закону
    СЕКРЕТ ГАЗОВОГО СОГЛАШЕНИЯ.Текст договора между "Нафтогазом" і "Газпромом"
    Спживачі Закарпаття мають скоротити споживання газу на 10 відсотків
    Россия и Украина подписали газовый контракт на 5 лет, но называют разные цифры цены на газ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору