ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Ієрархи греко-католиків і православних Закарпаття спільно з владою обговорили проблеми міжконфесійних стосунків

    16 апреля 2024 вторник
    95 переглядів

    Закарпаття відзначається не тільки багатонаціональністю (в краї проживають представники понад ста національностей і народностей), а й поліконфесійністю, адже станом на 15 лютого 2008 року в області діють 1640 релігійних організацій 37 віросповідань.

    Одними із найчисельніших за кількістю релігійних громад та віруючих є Хустська єпархія Української православної церкви, яку очолює нещодавно призначений архієпископ Марк (Петровці), та Мукачівська греко-католицька єпархія, очолювана Апостольським адміністратором, єпископом Міланом Шашіком.

    Цього тижня владики зустрілися з головою Закарпатської облдержадміністрації Олегом Гаваші і обговорили питання міжконфесійних стосунків.

    Однією із найболючіших проблем в очолюваних владиками єпархіях залишається повернення колишнього церковного майна віруючим греко-католикам та упровадження почергових богослужінь в деяких населених пунктах. Ця зустріч – своєрідний початок конструктивного діалогу у пошуку компромісного рішення, яке би влаштовувало обидві сторони. Як підкреслив Олег Гаваші, для обласної влади особливо важливим є те, щоб в краї панували мир і злагода як в національних, так і релігійних стосунках. Вірники всіх конфесій мають рівні права для задоволення своїх духовних потреб, а владики і духовенство мають сприяти цьому, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.
    Більше 100 паломників із Закарпаття змогли помолитися в християнських святинях столиці України
    Священний Синод УПЦ (МП) ввів зміни в церковній ієрархії Закарпаття

    Закарпаття: Церковні ієрархи Польщі та України разом з місцевою владою виступають за збереження довкілля
    Закарпаття: На г.Петрос височітиме хрест із розп’яттям Ісуса Христа

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору