ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Першим негативні наслідки від розширення Шенгенського простору відчує Закарпаття, де проходить західний кордон України, що водночас є східним кордоном Європейського Союзу

    28 мая 2024 вторник
    53 переглядів

    Вчора, 26 лютого, в Ужгороді відбувся міжнародний «круглий стіл» експертів «Підготовка нових членів ЄС – країн-сусідів України до вступу в Шенген: виклики для України». Захід проходив в рамках реалізації курсу Президента України на європейську та євроатлантичну інтеграцію та рішень IV засідання Міжурядової українсько-словацької комісії з питань транскордонного співробітництва.

    Організатором заходу виступив Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) в м. Ужгороді за підтримки Регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та за сприяння Посольства України в Словацькій Республіці.

    Як повідомила директор Регіонального філіалу НІСД Світлана Мітряєва, участь у заході взяли високопосадовці Словаччини, зокрема держсекретар Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки у справах громадськості Владімір Чечот, представники Генерального консульства Угорської Республіки в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, а також українські експерти, зокрема директор Департаменту Консульської служби МЗС України Борис Базилевський, фахівці НІСД, Інстититуту євро-атлантичного співробітництва, Центру миру, конверсії та зовнішньої політики України, експерти Словацької асоціації зовнішньої політики та інші.

    З її слів, Євросоюз, з одного боку, декларує недопущення проявів нових розмежувальних смуг на кордонах з сусідами, з іншого – прагне максимально убезпечити свої східні кордони від нелегальних потоків людей і товарів. Нові члени ЄС вже приводять своє зовнішньоторговельне законодавство у відповідність з європейським нормами. Всередині ЄС створений спільний ринок та єдиний митний простір. Ці нові обставини неминуче створять проблеми для українських експортерів, ускладнять їх доступ на європейський ринок. Замість інтеграції в Європу у найближчій перспективі Київ отримає розрив ділових контактів та нові проблеми з традиційними партнерами. Першим регіоном України, який має бути готовим відповісти на ці виклики, стане Закарпаття, де безпосередньо проходить західний кордон України, що водночас є східним кордоном Європейського Союзу.

    Експерти «круглого столу» виробили пропозиції та рекомендації щодо мінімізації негативного впливу розширення Шенгенського простору для України та, зокрема, для Закарпатської області, повідомляє ЗІК.
    На порозі Шенгену, або Європа посилює кордони з Україною
    Борис Тарасюк: Закарпаття отримає 4 млн. євро згідно з проектом Єврокомісії "Україна – Угорщина – Словаччина"
    Ужгород: "Підсумки роботи європроекту по створенню систем міграційного менеджменту Закарпаття (Україна)"
    Закарпаття: Потік нелегалів на Захід має зменшити більш жорстке законодавство щодо міграції

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    К нам приехал, к нам приехал Юрий Михалыч дорогой!

    Визит в Крым мэра г. Москвы Юрия Лужкова, как всегда, стал громким событием в нашей полуостровной жизни и, как всегда, сопровождался скандалом. Одновременно и смешно и грустно от того, что этот высокопоставленный российский чиновник до сих пор не может сосредоточиться на развитии нормального экономического и гуманитарного сотрудничества с нашей страной и ее отдельными регионами, а каждый раз норовит привнести в эти отношения увесистую долю сомнительного политиканства.
    Совершенно непонятно, зачем человеку, приехавшему в Крым для решения вопроса об инвестировании солидных средств в нашу курортную сферу, и, казалось бы, кровно заинтересованному спокойствии и стабильности на полуострове (деньги любят тишину), это самое спокойствие нарушать.
    Очевидно, что принадлежность Крыма Украине – это объективная реальность, которой не суждено измениться. Это понимают и принимают все серьезные российские политические силы. Время спекуляций по этому поводу давно прошло. Думаю, что прекрасно понимает это и господин Лужков. Зачем же тогда, приезжая в Крым он позволяет себе высказывания, отчетливо пахнущие дешевым популизмом. Может быть, он просто не уважает нас, крымчан? Может быть, он думает, что сомнительные слоганы, давно уже считающиеся моветоном в России, найдут широкую поддержку у жителей полуострова? Я думаю, что мы мудрее, чем это представляет себе дорогой Юрий Михайлович.

    Игорь Лавров