ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: "Справа честі, або Іспит складено на відмінно"

    28 июня 2024 пятница
    21 переглядів

    Останнім часом ужгородець Василь Попович неодноразово піднімав у місцевих ЗМІ проблемні питання одного з найдавніших і не благоустроєних куточків м.Ужгород – “Радванки”, особливо вул. Єрмака. ЇЇ мешканці скаржаться на те, що систематично впродовж 10-12 років внаслідок випадів дощів, а подекуди і влітку, їх помешкання та підсобні господарства, де зберігаються продукти харчування, заливає каналізаційна мережа з вуличного каналізаційного водогону. Ми вирішили поцікавитися у Василя Поповича, чи відреагувала влада на його публікації в пресі?

    Біля машини — Василь ПОПОВИЧ.
    Біля машини — Василь ПОПОВИЧ.

    — Василю Юрійовичу, як Ви вважаєте, нинішня реконструкція каналізаційної мережі на Вашій вулиці — це Ваша заслуга?

    — Скажу відверто, що не я починав піднімати перед органами влади дану проблему, а Ірина Гедеш та вже покійна Таїсія Шимик. Багато хто з моїх друзів задавали мені запитання, а для чого воно тобі потрібно?..., всім добре, а тобі, що…, є мільйонери..., в кого є машини, най побігають... Тепер можу їм відповісти, що з самого дитинства я спостерігав, що навкруги по вулицях ями, вибоїни, калюжі, болота і все закінчувалося тим, що люди хвилин 20-30 постояли, покричали і пожалілися один-одному. Тоді я й поставив собі питання «Невже це не можна зрушити з місця?» і зрозумів, що виключно той хто неодноразово на собі відчув, що таке залиття, як це тижнями і вдень, і в ночі не висипатися, накручувати годинника та по черзі виносити воду, може зрозуміти проблему Радванки.

    — Яким чином Ви вплинули і добилися прокладення нової мережі?

    — Ще, будучи студентом, зібрав та систематизував попередні звернення, відповіді і скоординував здобуті важкою, наполегливою і клопіткою працею правничі знання на загальне благо жителям Радванки. Якось збираючи підписи, один із сусідів підписуючи сказав: «Це важка праця і це буде найважчий твій іспит». Впродовж останніх чотирьох років неодноразово систематично збирав підписи і направляв колективні звернення в Ужгородську міську раду та виконком із зазначенням статтей Закону України «Про звернення громадян» та «Про місцеве самоврядування», де чітко вказано, що забезпечення інфраструктури благоустрою покладено на міські ради та виконкоми, з клопотанням про внесення до порядку денного сесії міської ради та виділення коштів, з клопотанням виступити на сесії де мене і жителів вул. Степана Разіна не допустили, із залученням ЗМІ з метою привернення уваги, вираження громадянської позиції і думки, щодо покращення та приведення в належний стан функціонування інфраструктури благоустрою на Радванці.

    Хочу подякувати жителям вулиць Єрмака та Степана Разіна Вірі Коштурі, Володимиру Тобіяшу, Оксані Товт, Лукачині Світлані, Ігорю та Івану Ключевським і всім іншим хто восени 2005 року підтримав мене і прийшов на пл. Поштову, де без їх підтримки, я би не домігся результату, де ми вперше організовано, а не хаотично спробували вибороти своє право жити в благоустроєній «Радванці», а також газетам та журналістам, завдяки яким про нас почули: «Фест» — Володимиру Павлюху, «Новини Закарпаття» — Ярославу Світлику, «Репортер» — Сергію Романенку, “Резонанс” — Ярославу Глаголі та «Радванка».

    — Ваша робота на Радванці завершена?

    — Ні, я завів людей, своє слово дотримав повідомивши, що буде освітлення і завдяки співпраці Юрія Фогеля з директором міськсвітло Захаром Репкіним ми освітлили ряд вулиць, в тому числі і вул. М.Вовчка де п. Кузьма Вікентій, ніяк не вірив, що і на його вулиці буде світло. На досягнутому ми не зупинимося, в нас на порядку денному продовження процедури реєстрації органу самоорганізації «Радуванка» з вул. Єрмака,Ст.Разіна,М.Вовчка, Д.Галицького, Тельмана, Шишкіна, провулку. 9-те Січня, Мечнікова та Дендеші), підготовка другого номеру газети «Радванка» (до речі, наш мікрорайон єдиний в Ужгороді має власну газету), продовження роботи по відновленню дорожніх знаків по вул.Краснодонців, а згодом і відновлення вуличного покриття по вул.Єрмака, встановлення центрального вентеля на водопроводі тощо. На завершення хочу зауважити, що після цієї статті, мої опоненти надрукують відповідь, повідомлять, що вони рівноцінно домоглися освітлення вул.Єрмака, Ст.Разіна, Тельмана, Шишкіна, М.Вовчка, Краснодонців, Шкільна, Осетинська та одночасно зрушення питання по каналізаційній мережі по вул. Єрмака та запам»ятайте, що після тривалих звернень в санепідемстанцію,винесення припису від 09.08.2004 р., відписок з виконкому від 13.04.98 за № к0-124/05; від 12.02.98 за № ш-51/05; від 07.04.99 за № ш-255/02-6; від 25.11.99 за № ко-1173/02-6; від 20.08.04 за № ко-1272/02-6 (про готовність до 15.09.04р. техдокументації); від 19.10. 04р. за № ко-1272/02-6 ( вартість робіт 74,35 тис.грн.); від 21.09.04 за № ко-1507/02-6 і нарешті після того, як я в третє звернуся з клопотанням про внесення на порядок денний сесії мене повідомили відповіддю від 17.01.06 за № п-2045/02-6 в якій влада звернула увагу на нашу проблему і рішенням сесії від 29.11.05 р. за № 727 виділено кошти та укладено договір і проплачено аванс підпис Й.І.Повхан та від 24.02.26 р.за № П-121/01-7 в якому чітко вказано, через несприятливі погодні умови в січні – лютому роботи по реконструкції каналізаційної мережі будуть виконані в першому кварталі 2006р. за підписом І.В.Крайниківського

    Якщо в когось буде сумнів то я Вам надам вище перелічені документи, а прохання єдине не приписуйте, того, що ви не робили і не вводіть людейй в оману…

    Ви спостерігали і є свідками, що років чотири відстоюю інтереси благоустрою у Радванці, живу серед Вас і ходжу по тих же, що і Ви, вулицях, мене так само, як і Вас, заливає, а тому й надалі відстоюватиму наші інтереси, а не як то зазвичай буває, що про нас згадують перед виборами, а надалі — ...забуття.

    Люди Радванки, не будьте байдужими до свого мікрорайону!
    На ужгородській Радванці — проблиск світла....
    Ужгородська "Радванка" зустрічала Гісема
    Ужгород: Табір іде в небо, а Радванка залишається...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору