ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Стартова ціна старих трикімнаток — 50000 у.о.!

    03 мая 2024 пятница
    50 переглядів

    Нині в обласному центрі Закарпаття м.Ужгороді стартова ціна старих трикімнаток— 50000 у.о. Однак тепер зростання вартості житла вже, швидше, схоже на інерцію, тож наразі всі очікують, на якій позначці воно зупиниться.

    Здавалася би, ну скільки в 120-тисячному Ужгороді людей, спроможних викласти хоча би 40 тисяч «зелених» за двокімнатну квартиру, навіть у кредит? За словами керівника ужгородської рієлторської компанії «Альянс-ТЛ» Людмили Новикової, попит на житло суттєво підупав, повідомляє "Нерухомість Києва". Її колега з агенції «Аркада» Юрій Понцір розповідає, що коли раніше вдавалося підписувати по кілька угод купівлі-продажу нерухомості на тиждень, то тепер добре, якщо та сама кількість виходить протягом місяця.

    Людмилі Новиковій обвал цін на нерухомість видається малоймовірним: «Досить важко уявити, що вартість житла може суттєво знизитись, адже тут усе зв’язано: щоб упали ціни на нерухомість, мають подешевшати будматеріали, а вони наразі тільки дорожчають». Ще один аргумент не на користь обвалу: незважаючи на менший попит, пропозиція далеко не сягає того рівня, щоби здешевити ринок. Перерозподіляється здебільшого вторинне житло, первинний же ринок поповнюється в’яло, та й то за рахунок так званих елітних новобудов. А з огляду на те, що тримається попит на відносно недорогі двокімнатки (від $35 тисяч), до останнього покупця тут, схоже, ще далеко. Більше за двокімнатки в ходу хіба «дешеві й сердиті» двокімнатні будиночки, яких уже давно в природі не існує. Застопорилися тільки ціни на особняки. Ціна нового будиночка починається від 140 тисяч у.о., а добротний особняк коштує 250-370 тисяч. Продається в Ужгороді й дім за 800 тисяч, є один навіть за мільйон доларів!

    Якщо говорити про бізнес-пропозиції, то в центрі Ужгорода на перших поверхах майже не залишилося що продавати. В діло вже пішли другі-треті. Обмаль бізнес-варіантів— ще один аргумент на користь скептиків. Дуже важко знецінитись тому, чого й так мало, скажуть вони. Те саме стосується і землі під забудову. Більшати кількості таких пропозицій нізвідки— хіба почати віддалятись у села. Це, напевно, найбільш обмежений сегмент ринку нерухомості, який із огляду на вартість готового житла стабільно матиме свого покупця.

    З початку року однокімнатні квартири подорожчали на 14,3%. В даний час за «хрущовку» на пр. Свободи просять $24 тис. У наближених до центру «хрущовках» ціна однокімнатних помешкань сягає $27 тис. Однокімнатні квартири на вул. Заньковецької продаються за $27-32 тис. Середня вартість квадратного метра на вторинному ринку на околиці міста складає $800, у центрі— $1100.
    В Ужгороде за "хрущевку" просят от 24 тысяч американских долларов
    Закарпатье: Индивидуальное жилищное строительство в общерегиональном объеме составляет более 90%

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору