ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородцы дали "Закарпатьеоблэнерго" неделю на усмирение своих аппетитов

    24 мая 2024 пятница
    40 переглядів
    ПАО «Закарпатьеоблэнерго» жирует и в ус не дует, - итак 23 года

    Сегодня, 10 апреля, ужгородские бизнесмены дали ПАО «Закарпатьеоблэнерго» ровно 7 дней , чтобы выполнить требования предпринимателей об отмене авансовых платежей...


    Об этом ужгородские предприниматели и представители общественных организаций сообщили сегодня, 10 апреля, во время пресс - конференции в Ужгородском пресс - клубе.

    По словам предпринимателей, «Закарпатьеоблэнерго» нарушает принцип 100 % предоплаты за еще не использованную электроэнергию, пользуясь термином «ближайший следующий период».

    Авансовый период по закону наступает со дня авансового платежа и продолжается до 30 календарных дней в соответствии с условиями договоров и правил пользования электрической энергией.

    Требование дополнительно оплатить еще один авансовый платеж в 100 % за будущий период, пока не использована потребителем заранее оплаченная электроэнергия, является незаконным.

    "Закарпатьеоблэнерго" получает до 200% предоплаты, а именно 100 % за будущий период и 100 % за период со дня оплаты до вышеуказанного периода», - говорят предприниматели.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Какие дворцы суки себе отгрохали. Выселить падонков и отдать здание для нужд области. А авансовые платежи крутят через банки под 25%. В тюрьму всех на 10 лет минимум. СУКИ !!!!!!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЕНЕРГЕТИКИ
    ЛИСТ

    17.03.2014 № 1598/26/47-14
    Постачальникам електричної
    енергії за регульованим тарифом
    Територіальним підрозділам НКРЕ
    Частиною сьомою статті 276 Господарського кодексу України встановлено, що оплата енергії, що відпускається, здійснюється відповідно до умов договору. Договір може передбачати попередню оплату, планові платежі з наступним перерахунком або оплату, що проводиться за вартість прийнятих ресурсів.

    Відповідно до положень пункту 1.2 Правил користування електричною енергією, затверджених постановою НКРЕ від 31.07.1996 № 28, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 02.08.1996 за № 417/1442, (зі змінами) (далі – Правила), авансовий платіж – це часткова оплата (у розмірі, обумовленому договором) заявленого на наступний розрахунковий період обсягу електричної енергії, яка здійснюється до початку розрахункового періоду; планові платежі – це перерахування коштів частинами з певною періодичністю (плановий період) протягом розрахункових періодів (розрахункового періоду); попередня оплата – це оплата до початку розрахункового або планового періоду повної вартості прогнозованого обсягу споживання електричної енергії у відповідному періоді; розрахунковий період – це період часу, зазначений у договорі, за який визначається обсяг спожитої та/або переданої електричної енергії, величина потужності та здійснюються відповідні розрахунки.

    Згідно з абзацом першим пункту 4.1 Правил, постачання електричної енергії всім споживачам здійснюється відповідно до режимів, передбачених договорами.

    Для зменшення споживачам електричної енергії разового фінансового навантаження НКРЕ вимагає розбити розрахунковий період на декілька планових періодів та використовувати авансовий платіж, а саме, часткову оплату (у розмірі, обумовленому договором) заявленого на наступний плановий період обсягу електричної енергії, яка здійснюється до початку планового періоду, а тому, у разі отримання відповідного звернення, НКРЕ рекомендує постачальникам електричної енергії приймати пропозиції споживачів електричної енергії щодо використання авансових платежів.

    Разом з тим звертаємо увагу, що відповідно до положень пунктів 6.1, 6.6 та 6.11 Правил попередня оплата має здійснюватися споживачами електричної енергії за період, який не перевищує один розрахунковий період (місяць).

    Постачальники електричної енергії за регульованим тарифом мають вживати всіх вичерпних заходів для недопущення порушень прав споживачів при здійсненні ними попередньої оплати, зокрема, недопущення вимог здійснювати попередню оплату за період, який перевищує один розрахунковий період (місяць).

    Голова Комісії С.Тітенко

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    пора уже эту маффию поставить на место!!!