ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вчора, 15 грудня, вступила в силу угода між Україною та Угорщиною про малий прикордонний рух

    03 июля 2024 среда
    49 переглядів

    У суботу, 15 грудня, вступила в силу угода між Україною і Угорщиною про малий прикордонний рух, а перші дозволи громадяни України зможуть отримати вже 18 грудня в Ужгороді, повідомив під час брифінгу в Києві Надзвичайний і Повноважний Посол Угорської Республіки в Україні Андраш Баршонь.

    "Жителі 50-кілометрової прикордонної зони отримають запис в паспорті, який дозволить їм перетинати кордон протягом 5 років і знаходитися на угорській території до 90 днів", — сказав Андраш Баршонь. Він додав, що окрім запису в паспорті ніяких інших відміток робити не потрібно буде.

    В той же час посол підкреслив, що це стосується перебування в 50-кілометровій прикордонній смузі його країни, а у випадку, якщо громадянин України покине її і виїде углиб Угорщині, до нього застосують заходи адміністративного впливу. Він також сказав, що спрощенням в прикордонному русі зможуть скористатися близько 700 тисяч українців.

    Зі свого боку директор департаменту Консульської служби МЗС України Борис Базільовський відзначив, що наша держава хоче ввести такі ж умови з іншими західноєвропейськими сусідами. Він відзначив, що вартість такого дозволу буде на рівні 20 євро. Дипломат також проінформував, що подібні переговори ведуться з Республікою Польща і Словацькою Республікою, повідомляє Укрінформ.
    Разширення Шенгенської зони: Благо чи проблема?
    Угода про малий прикордонний рух між Україною та Угорщиною набере чинності протягом 30 днів після її ратифікації Верховною Радою
    З 20 грудня Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді працюватиме за попереднім телефонним записом
    У сусідній із Закарпаттям Угорщині зменшується кількість українських заробітчан

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору