ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Віктор ПАЩЕНКО, політолог: Призначення Піскуна та Гавриша — це гра за правилами без правил

    01 июля 2024 понедельник
    31 переглядів

    Призначення Президентом Святослава Піскуна на посаду генерального прокурора, а Степана Гавриша — суддею Конституційного суду – це, як розповів сьогодні, 4 травня, у коментарі ЗІКу політолог Віктор Пащенко, елемент політичної гри «використовувати людей слабосилих: використання марнославства Піскуна і великої амбіційності Гавриша.У даний момент це ті фігури, які можуть грати з протилежною стороною за її правилами. Хоча це, швидше, гра за правилами без правил».

    Політолог вважає, що з тактичної точки зору це вдалий хід, але з точки зору стратегії, — хід помилковий. А роль новопризначених осіб полягає в тому, щоб через дії й одної, і другої сторони показати абсурдність ситуації, вихід із якої вже не може бути у юридичній площині. Політолог привів аналогію до мукачівських виборів і сказав, що ситуація має бути вирішена на рівні політичних домовленостей із розробленням Конституції, перевиборами парламенту та зміною складу Конституційного суду.

    Віктор Пащенко зазначив, що в жодному разі не можна переобирати й Президента, як хочуть Регіони, бо тоді в їх руках буде абсолютна влада.
    Віктор Пащенко, політолог (Закарпаття): Парламентській більшості доведеться шукати компроміси з меншістю, інакше Президент може розпустити ВРУ
    Ужгород: Половина мешканців обласного центру Закарпаття хочуть до НАТО, половина — ні
    Закарпатці і НАТО: Більшість визначитися не може

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору