ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вилучені в закарпатському Мукачеві DVD та СD-диски знищені

    11 июня 2024 вторник
    35 переглядів

    Актуальність боротьби з правопорушеннями у сфері виробництва й розповсюдження аудіо- та відеопродукції, а також інших об'єктів інтелектуальної власності зумовлена тим, що перешкоджає вступу України до Світової організації торгівлі й створює загрозу застосування штрафних санкцій до нашої країни з боку провідних держав світу.

    З фотоархіву
    З фотоархіву "UA-Reporter.com".

    Також обіг контрафактної (неліцензійної) продукції підриває легальний ринок реалізації DVD та СD-дисків і завдає значної шкоди вітчизняному товаровиробнику, повідомили у прес-службі управління СБУ в Закарпатській області.

    Для порівняння: за ліцензійний диск необхідно заплатити від 40 до 70 гривень, за "піратський" - не більше 20-ти. На думку фахівців, майже половина зазначеної продукції, що реалізується на Закарпатті, має тіньове походження. Головним джерелом її надходження є м.Київ, куди товар потрапляє контрабандним шляхом із РФ, або виробляється на місцевих підпільних студіях.

    Відділом УСБУ в м.Мукачево спільно з Державним департаментом інтелектуальної власності МОН України здійснено перевірку дотримання відповідних вимог чинного законодавства деякими приватними підприємцями Мукачева, які займаються реалізацією аудіо- та відеопродукції. Протягом 2006 року було виявлено 6 фактів грубих порушень законодавства і вилучено 2100 компакт-дисків та відеокасет на загальну суму до 55 тисяч гривень.

    Рішенням Мукачівського міськрайонного суду правопорушників покарано згідно зі ст. 164-9 Адміністративного кодексу України.

    Вчора в Ужгороді знищували "піратські" CD, DVD-диски та відеокасети
    Ужгород. “Піратська” музика недовго грала...
    У Мукачеві закрита підпільна студія з виробництва CD-дисків

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору