ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З 1 липня дітям знову робитимуть пробу Манту?

    26 июня 2024 среда
    42 переглядів

    Заборону на проведення проби Манту Міністерство охорони здоров'я України може зняти до 1 липня, повідомив у п'ятницю, 5 травня, Головний санітарний лікар України Сергій Бережнов у ході відвідування ЗАТ "Біолек" у Харкові, де виробляється туберкулін - препарат для проведення проби Манту. Бережнов відзначив, що комісія, яка перевіряла роботу підприємства, не виявила жодних порушень у технології виробництва і збереження цього препарату.

    За його словами, випадки неадекватної реакції на пробу Манту в дітей у деяких регіонах України могли бути обумовлені сезонною циркуляцією вірусів гострої респіраторної інфекції. Не виключено, відзначив він, що дітям зробили щеплення, коли вони вже були хворі, але очевидних проявів інфекції при цьому не спостерігалося.

    Під час відвідування ЗАТ "Біолек" Сергій Бережнов повідомив, що мораторій на проведення проб Манту, ймовірно, буде знятий до 1 липня. Головний санітарний лікар України підкреслив, що туберкулінодіагностика - дуже важлива процедура, без якої неможливо обійтися. У той же час він заявив, що, відповідно до закону, у випадку відмовлення батьків лікарі не мають права вводити дітям туберкулін.

    Нагадаємо, що на початку квітня цього року в Хмельницькій, Херсонській і Вінницькій областях були зареєстровані випадки захворювання дітей. Захворювання збіглися за часом із проведенням у дітей туберкулінодіагностики. Проба Манту була зроблена 375 дітям, з яких згодом медики госпіталізували 170. За станом на 27 квітня, усі діти були виписані з лікарень у задовільному стані.

    У ході розслідування було встановлено, що діагностика дітей проводилася з використанням туберкуліну виробництва харківського ЗАТ "Біолек".

    У зв'язку з погіршенням стану здоров'я маленьких пацієнтів, яким у той період проводили проби Манту, Головний санітарний лікар України тимчасово заборонив робити ці щеплення, повідомляє "Гіпократ.com.ua".
    На Закарпатті призупинено проведення процедури Манту у дітей

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору