ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатцям, які мешкають у 50-кілометровій зоні біля українсько-угорського кордону, безвізовий в’їзд на територію Угорщини коштуватиме 20 євро на 5 років

    30 июня 2024 воскресенье
    63 переглядів

    «21 грудня 2007 року між Україною та Угорщиною мають ратифікувати угоду про малий прикордонний рух. Користуватися послугами цієї угоди зможуть мешканці близько 700 населених пунктів України та Угорщини. Угода передбачає можливість в’їзду на територію Угорщини громадян України – мешканців прикордонних населених пунктів, які проживають в межах 50-кілометрової зони, за окремими посвідченнями для перетину кордону. Вартість такого посвідчення – 20 євро, і видаватиметься воно на п’ять років».

    Про це сьогодні, 5 грудня, під час прес-конференції у Львові повідомив Головний прикордонний Уповноважений Угорської Республіки Йожеф Бендек.

    Й.Бендек розповів, що 21 грудня 2007 року Угорська Республіка стане повноправним членом Шенгенської зони. Це не приведе до значних змін на спільному угорсько-українському кордоні: технологія пропуску і прикордонного контролю залишиться незмінною. Водночас перетин українсько-угорського кордону відбуватиметься тільки за наявності шенгенської візи.

    «Між Україною та Угорщиною існує угода про порядок перетину державного кордону громадянами цих країн. Підписання Угорською Республікою Шенгенської угоди не створить нову залізну завісу між нашими країнами. Єдина різниця буде в тому, що особам – громадянам України, які в’їжджатимуть в Угорщину потрібно буде мати шенгенську візу. Друга зміна, яка пов’язана з нашим спільним кордоном – ратифікація угоди про малий прикордонний рух. Ця угода буде ратифікована також 21 грудня 2007 року. Користуватися послугами угоди про малий прикордонний рух зможуть мешканці близько 700 населених пунктів України та Угорщини. Угода про малий прикордонний рух передбачає можливість в’їзду на територію Угорщини громадян України – мешканців прикордонних населених пунктів, які проживають в межах 50-кілометрової зони, за окремими посвідченнями для перетину кордону. Але за цим посвідченням для перетину кордону громадяни, мешканці прикордонних населених пунктів, не можуть покидати 50-кілометрову зону. Вартість цього посвідчення буде коштувати 20 євро. Буде воно видаватися на п’ять років. Безоплатно посвідчення отримуватимуть пенсіонери, особи до 18-річного віку, діти до 21 року, які є інвалідами, а також розумово відсталі. Посвідчення надаватиме право на багаторазовий в’їзд в Угорщину, але термін перебування на території Угорщини за шість місяців не повинен перевищувати 90 днів. Посвідчення, які надають право користуватися умовами угоди про малий прикордонний рух видаватимуться у Генеральному консульстві Угорської Республіки у місті Ужгороді. Консульські установи повинні видати це посвідчення не пізніше як за 30 днів від моменту подачі заяви. Ці посвідчення особисто буде видавати консул, після проведеної співбесіди з громадянином, який подав документи на отримання цього посвідчення», – сказав Й.Бендек, інформує ЗІК.
    Разширення Шенгенської зони: Благо чи проблема?
    Про особливості Шенгенського візового режиму для жителів Закарпаття — з точки зору Угорщини та Словаччини
    Ужгород: Генконсульства Словаччини та Угорщини обіцяють оформляти шенгенські візи для українців упродовж 10 днів і не дорожчими, аніж 35 євро
    Що чекає Закарпаття та закарпатців після приєднання Угорщини та Словаччини до Шенгенської угоди

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Как только русины построят ВЕЛИКУЮ КАРПАТСКУЮ СТЕНУ и проведут люстрацию людей, земли, недвижимости- так сразу через три года увеличится до размеров всего Закарпатья
    http://rusinpresent.narod.ru/62praz.htm

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В Великой Карпатской Стене (ВКС) и самом деле есть резон. Ведь, зная нашу коррумпированную владу, уже завтра встанет вопрос границы "50км.зоны". В интересах Шенгенской Европы былобы желательно радикально раз и навсегда создать стабильную, надежную, природную восточную границу. С контролированным въездом и выездом. И тут неумолимо, как завтра солнце взойдет, встанет вопрос о сооружении границы по гребню Карпат. Границы тысячелетиями доказавшей право на существование.
    Да, чуть не забыл, у малтер треба замішати догану ("букуну") обы миль дірку ни прогрызла...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хотелось бы видеть перечень населенных пунктов Закарпатья расположенных в 50-километровой зоне. Эти километры можно мерять поразному. И неужели венгры отказались от "исторических границ Великой Венгрии" предоставляя льготы только тем венграм-закарпатцам которые проживают в обозначенной зоне ? А проживающие на 51-километре венгры неполноценные венгры ? Логично было бы распространить эту льготу для жителей всего Закарпатья. Ведь наши предки были верноподдаными короля Венгрии. Или я ошибаюсь ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    распространение льгот для жителей всего Закарпатья только после перехода статуса Закарпатья под международным контролем и люстрации...Все кто поселился после 1990 года статус гражданина не получат!