ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Багатокілометрова черга вантажних автомобілів на угорсько-українському кордоні не зменшується

    28 апреля 2024 воскресенье
    38 переглядів

    Хоч контроль на українському боці кордону пришвидшено, але ще багатокілометровою є черга вантажних автомобілів до угорсько-українського кордону біля міста Загонь. Про це повідомив у неділю ввечері речник Головної дирекції із захисту від катастроф Угорщини Тібор Добшон.

    За даними Митно-фінансової служби Угорщини, ще 24 години треба чекати на перетин угорсько-українського кордону на автомобільному переході "Загонь-Чоп".

    Як і в кінці грудня минулих років, черга автотранспортних засобів біля угорського-українського переходу "Загонь-Чоп" почала збільшуватися з 20 грудня. У четвер тільки 7, у п'ятницю - 14, у суботу - 20, у неділю вже 24 години треба було чекати водіям вантажних автомобілів на перетин кордону з Угорщини в Україну. Довжелезна 15-кілометрова черга на автотрасі М4 до угорсько-українського переходу виникла не лише через прагнення великої кількості перевізників якомога швидше, ще до нового року, впоратися із доправленням вантажів до місця призначення. Відміна 21 грудня контролю на угорських кордонах з Австрією, Словаччиною і Словенією у зв'язку з розширенням Шенгенської зони дозволила раніше звичного прибути до кордону сотням додаткових вантажних автомобілів. За твердженням речника Митно-фінансової служби Угорщини Єнева Шіпоша, причиною їх накопичення є і "мала пропускна спроможність" прикордонного переходу. У минулі дні щогодинно через кордон перепускалося близько 20 вантажівок. Як повідомив речник дирекції із захисту від катасторф Угорщини Тібор Добшон, українська сторона прискорила контроль і в другій половині дня в неділю щогодини вже проїждало через кордон понад 30 вантажівок.

    Уздовж автомобільної черги біля автотраси угорські служби захисту від катастроф та Червоного Хреста, і Червоного Півмісяця встановили мобільні туалети, водіям пропонують гарячий чай, проводиться чергування.

    Степан ВАШ, Укрінформ
    У переддень Новорічно-Різдвяних свят на митному переході "Загонь-Чоп" на українсько-угорському кордоні традиційно зростають авточерги
    В соседней Венгрии полиция ищет неизвестных, которые вывезли ...целый пляж (!) вместе со всей инфраструктурой
    Женщины из Закарпатья после соглашения о малом пограничном движении со Словакией в Украине обещают быть в большой цене...
    Угорщина попереджає, що з її входженням до Шенгену контроль на українсько-угорському кордоні посилиться

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору