ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Ціни на нерухомість у гірському краї зростатимуть

    28 мая 2024 вторник
    42 переглядів

    Ціни на нерухомість ростимуть і надалі: як в Ужгороді, так і загалом по Закарпатській області. Зупинити таку тенденцію можуть лише швидкі темпи капітального будівництва, вважають аналітики «Райффайзен банк Аваль».

    На думку фахівців є ряд об’єктивних причин того, що нерухомість Ужгороду є однією з найдорожчих в Україні. Зокрема близькістю до країн-членів ЄС, низькими темпами будівництва житла порівняно з іншими регіонами, тим, що значна частина населення отримує доходи за кордоном і вкладає їх у нерухомість.

    На думку представників банку ріст цін на нерухомість дає змогу спростити процедуру отримання кредитів фізичними особами та мінімізувати ризики їхнього неповернення. Так, якщо два роки тому обов’язковою умовою надання позики на придбання житла була наявність першого внеску в розмірі 20-30% від вартості нерухомості, то нині цього немає.

    З цієї ж причини суттєво виріс термін кредитування – до 20-25 років. Банківські установи мають змогу кредитувати без першого внеску, бо вартість нерухомості на момент повернення коштів внаслідок росту цін буде набагато більшою, ніж коли позика надавалася.

    Хоча, зазначають банкіри, затримка виплат з боку позичальника є негативним фактором у плані доходності банківської установи. Тому банк не зацікавлений у реалізації застави (тобто, власне житла), тому приділяє велику увагу наявності у позичальників стабільного прибутку.

    Незважаючи на ріст цін за останній рік обсяг наданих кредитів фізичним особам на Закарпатті зріс майже в 2,3 рази, інформує ЗІА "Простір".
    Найдорожче в Ужгороді коштують квартири у районі старословацької забудови на набережній, найдешевше — «хрущовки»
    Закарпаття: Злочинні схеми квартирних "кидал", або Як не потрапити у шахрайські тенета
    Як опиняються на вулиці прості ужгородці...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору