ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На Захід "рвуться" молитовники, музичні інструменти та листівки початку 20-го століття

    26 июня 2024 среда
    34 переглядів

    Прикордонники Закарпаття відзначають збільшення кількості спроб незаконного переміщення культурних цінностей через кордон.

    Так, 5 травня близько півночі на пішому переході через державний кордон «Ужгород», що на Закарпатті, прикордонники та митники запобігли двом спробам незаконного переміщення предметів, які мають культурну цінність. Під час прикордонно-митного оформлення громадянина Чехії оглядова група знайшла серед його вантажу єврейський молитовник, виданий на початку минулого сторіччя. Чех повідомив, що придбав його у антикварній крамничці в Румунії. Так як мандрівник забув вказати в декларації про свою ношу, він залишився без неї. Молитовник передали представникам митних органів.

    У цьому ж пункті пропуску були затримані 4 чорно-білих листівки 1914 року. Їх без декларування намагався перенести за кордон громадянин Словаччини, але завдяки спостережливості охоронців кордону, також невдало.

    Крім цього, як повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ Державної прикордонної служби України, кілька днів перед тим прикордонники Чопського загону запобігли незаконному вивезенню двох музичних інструментів. Під час прикордонно-митного оформлення у пункті пропуску «Тиса» автобуса «Івеко», яким на закордонні гастролі виїжджав Львівський симфонічний оркестр, співробітники пункту пропуску виявили, що у музикантів немає документів на вивезення скрипки 1873 року виготовлення та труби, яка також має культурну цінність. Зазначені інструменти через кордон не пропустили.
    Закарпаття: Новини з кордону
    Закарпаття: На Чопській митниці затримано понад 36 тонн контрабандного пташиного фаршу сумнівної якості
    Закарпатські безпекарі вилучили в контрабандистів 7 тонн м’яса на суму понад 100 тисяч гривень
    Закарпаття: Контрабандні мотоцикли до місця призначення не доїхали...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору