ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Провалля землі в урочищі Чорний Мочар катастрофічно збільшується

    25 апреля 2024 четверг
    50 переглядів

    Провалля землі, що утворилося 2 грудня в селищі Солотвино Закарпатської області в районі дачних забудов урочища Чорний Мочар, збільшується по периметру. За три дні його діаметр від 40 сягнув 50 м. Глибина залишається сталою – 20-25 м. Про це Західній інформаційній корпорації 7 грудня повідомили в Центрі пропаганди ГУ МНСУ в Закарпатській області.Вчора на місці події працювали спеціалісти Західноукраїнської геофізичної розвідувальної експедиції, повідомляє "ЗІК". Саме вони і з’ясують причини виникнення провалля земної поверхні, її подальший розвиток і можливі наслідки.

    Першочергову версію, що карстове провалля пов’язане з роботою Солотвинського солерудника, спростовують його фахівці. Зокрема, головний інженер після відповідного обстеження, стверджує, що воно не пов’язане із розробками місцевого родовища кам’яної солі, так як знаходиться поза зоною виробок.

    Відповідно до рішення виїзної комісії ТЕБ і НС, вжито комплекс заходів щодо недопущення фактів травмування людей та ліквідації воронки. Зокрема, проведено потрійне огородження території, виставлено попереджувальні знаки та повідомлення про небезпеку. У нічний час провалля додатково освітлюється. Окрім цього мешканців дач повідомлено про небезпеку перебування в будинках в радіусі 150 метрів від провалля. Проводиться постійний моніторинг ситуації.
    На Закарпатті провалилася земля!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору