ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Знайти себе у майбутньому допомагали в Мукачеві

    20 июня 2024 четверг
    27 переглядів

    У малому залі Мукачівської райдержадміністрації відбувся "круглий стіл" Мукачівської районної служби зайнятості на чолі з її директором Маєю Плешановою. У засіданні взяли участь заступник директора обласного центру зайнятості Зоя Катрич, керівники підприємств та організацій, зокрема районного відділу освіти, управління праці та соціального захисту населення РДА, вищого професійного училища №3, ліцею сфери послуг, аграрного ліцею їм. М. Данканича, ПТУ №7, ТзОВ „Гроклін Карпати", ВАТ Мукачівський завод .Хочприлад", ВАТ „Кондитерська фабрика" А. В. К. м. Мукачево", ВАТ „Мукачівська філія ШВУ- 58", ТОВ „Єврорембуд" та інших.

    Директор РЦЗ Майя Плешанова у своєму виступі наголосила, що проблема працевлаштування молоді, зокрема випускників шкіл і училищ району, дуже актуальна. В той же час зовнішнє незалежне тестування може вплинути як на роботу служби зайнятості, так і на роботодавців. Тому потрібно проводити неодноразові зустрічі в навчальних закладах, з роботодавцями, службою зайнятості, давати поради, інформаційно-рекламні пропозиції, насамперед - розробити ефективний механізм взаємодії ринку праці з системою освіти. А для активної реалізації політики працевлаштування треба постійно аналізувати наявність вільних робочих місць, надсилати узагальнену інформацію органам влади, роботодавцям, навчальним закладам, інформувати молодь про послуги служби зайнятості, навчати та стажувати претендентів на певні підприємства.

    Мукачівський РЦЗ проводить з відділом освіти профорієнтаційну роботу щодо ринку праці. Висйовок один: найбільше цікавлять молодь-професії лікаря, вчителя, менеджера, юриста.... А це створює проблеми в подальшому працевлаштуванні. Оскільки багато організацій розширюють свою виробничу діяльність, існує попит на професії, які, так би мовити, „важкі", а це - слюсарі, швачки, верстатники, електрогазозварники, токарі, муляри, трактористи... Звідси випливає, що попит має „іти з низів", тобто - зі шкіл, з дому. Адже саме тут привчають дітей до праці.

    Едіта СОФІЛКАНИЧ

    Українське законодавство чітко регламентує умови працевлаштування неповнолітніх
    Другий рік поспіль Закарпаття має плюсовий приріст населення
    У січні-серпні ц.р. на Закарпатті створено 17,4 тис. нових робочих місць
    Закарпаття: Державні центри зайнятості і працевлаштування інвалідів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору