ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Словацький інформаційно-культурний центр відкриється в Ужгороді

    30 апреля 2024 вторник
    28 переглядів

    26 вересня 2007 р. відбулося підписання протоколу за наслідками VII засідання Двосторонньої українсько-словацької комісії з питань національних меншин, освіти і культури.

    Українську делегацію очолював в. о. Голови Державного комітету України у справах національностей та релігій Георгій Попов (голова Української частини Комісії), Словацьку – Генеральний директор із зовнішніх зв’язків Міністерства закордонних справ Словацької Республіки Васіл Грівна (голова Словацької частини Комісії).

    Сторони домовилися, що відповідно до законодавства обох країн надалі докладатимуть зусиль для поліпшення умов щодо збереження мовної, культурної та релігійної ідентичності кожної особи, яка належить до словацької меншини в Україні та до української меншини в Словацькій Республіці. Зокрема, сторони рекомендували Урядам обох країн у місцях компактного проживання представників національних меншин сприяти розширенню мережі шкіл з українською та словацькою мовами навчання. Дійшли також згоди у вирішенні питання про створення українського та словацького інформаційно-культурних центрів у Пряшеві та Ужгороді.

    Члени Української частини Комісії поінформували про прийняття Закону України “Про правовий статус закордонних українців”, на виконання якого утворено Національну комісію з питань закордонних українців.

    Словацька сторона повідомила про прийняття нового Закону Словацької Республіки “Про словаків, які проживають за кордоном”, на виконання якого утворено Державне управління у справах словаків, які проживають в інших країнах.

    Ці та інші пропозиції щодо спільної діяльності культурно-освітнього спрямування знайшли відображення у Протоколі, який буде подано на розгляд Кабінету Міністрів України та Уряду Словацької Республіки з метою забезпечення його реалізації.

    Співголови Українсько-Словацької комісії Георгій Попов і Васіл Грівна, підписавши цей документ, домовилися про проведення УІІІ засідання Комісії у 2008 році та запевнили, що здійснюватимуть всі необхідні заходи для забезпечення прав українців в Словаччині та словаків в Україні, повідомляє "Урядовий портал".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору