ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Греко- і Римо-католицька церкви закликали українців і поляків до примирення

    29 травня 2024 середа
    37 переглядів
    Представники Української греко-католицької церкви та Римо-католицької церкви

    З нагоди 70-річчя Волинської трагедії представники Української греко-католицької та Римо-католицької церкви підписали спільну декларацію.

    Про це йдеться на сайті УГКЦ.

    Церковники наголосили, що насильство та етнічні чистки за жодних обставин не мають права бути методом вирішення конфліктів і не можуть бути виправдані ні політичним, ні економічним, ні релігійним інтересом.

    "Прагнемо вшанувати пам’ять невинно загиблих, попросити пробачення в Бога за вчинені злочини й закликати всіх українців і поляків, як у Польщі, в Україні, так і в цілому світі, до відваги відкрити серця та розум для взаємного пробачення і примирення", - наголошують автори декларації.

    голова Римо-католицького єпископату Польщі Юзеф Міхалік вважає, що у цій не простій ситуації має допомогти прощення і прохання про вибачення
    "В ім’я правди вважаємо, що прощення і прохання про вибачення вимагає і позиція тих поляків, які чинили зло українцям та відповідали насиллям на насилля. Прошу у братів-українців прощення", - сказав він.

    Спільна декларація засуджує "крайній націоналізм та шовінізм", адже "атеїстичний і тоталітарний комунізм та нацизм у ХХ столітті призвели до мільйонів жертв".

    Нагадаємо, під час панахиди в пам'ять про жертви Волинської трагедії у Варшаві Блаженнійший Святослав (Шевчук) вибачився від імені греко-католиків за злочини на Волині в 1943-1944 роках.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору