ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Юна закарпатка Альбіна Чорі – фіналістка Міжнародного фортепіанного конкурсу

    24 червня 2024 понеділок
    63 переглядів
    Вітаємо фіналістку конкурсу Чорі Альбіну та бажаємо їй великих досягнень

    Учениця 5-го класу Мукачівської ДШМ №1 ім. С. Мартона Чорі Альбіна ( клас викладача Гончарової Каріни Володимирівни) стала фіналісткою Міжнародного фортепіанного конкурсу ім.Петера Топерцера в м.Кошіце (Словаччина).

    Конкурс проходить раз на два роки, у чотирьох вікових категоріях. Метою конкурсу є підтримка талановитих дітей і надання їм можливості виступати у відомих концертних залах Європи. Адже цей конкурс є членом Міжнародної організації EMCY (Europian Union of Music Competition for Youth), що забезпечує високий рівень конкурсу і надає підтримку у подальшому навчанні і виконавському зростанні переможцям, організовуючи їм концертні турне та записи.

    В цьому році в конкурсі брали участь виконавці з 16 країн Європи і Азії: Австрії, Німеччини, Великобританії, Італії, Китаю, Литви, України, Болгарії, Хорватії, Угорщини, Польщі, Білорусії, Чехії, Словаччини, Росії, Сербії.

    Конкурс проходив у два тури: перший тур – твори епохи барокко і романтизму, другий - класицизм і сучасні твори. Чорі Альбіна виконувала у першому турі Фантазію Баха до-мінор, BWV 906, ноктюрн Шопена до-дієз мінор та "Пестрые страницы",№5 Шумана. У другомі турі-дві сонати Моцарта (№12,Фа-мажор,KV 332,1част. та №4 Мі-бемоль мажор,KV 282,3 част.) та "Стрімкий потік" Сільванського.

    Конкурс оцінювало журі, яке складалося з відомих піаністів, викладачів музичних академій і консерваторій з Японії, Чехії, Польщі,.Словаччини, Росії, Угорщини та Болгарії.

    Вітаємо фіналістку конкурсу Чорі Альбіну та бажаємо їй великих досягнень у мистецтві фортепіанної гри, успіхів і натхнення!

    Викладач фортепіано Мукачівської ДШМ №1 ім.С.Мартона
    Гончарова Каріна Володимирівна

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору