ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гуманітарний вантаж з Угорщини все ж таки перетнув український кордон (ФОТО)

    01 червня 2024 субота
    37 переглядів
    Українці отримали гуманітарний вантаж з Угорщини.

    Хоча і з півторагодинною затримкою.

    Допомогу надала угорська благодійна організація різних конфесій. Цю допомогу в Угорщині збирали вісім гуманітарних організацій, серед них угорські церковні громади, Мальтійський орден, «Карітас» та інші. Вантаж переважно складатиметься з медичних матеріалів, продуктів харчування, предметів гігієни тощо. Збір та надання гуманітарного вантажу ініціювала угорська влада.

    Як повідомив Генеральний консул Угорської Республіки в Ужгороді Йожеф Бачкаї, чотири вантажівки будуть надані для допомоги жителям Закарпаття, решта ж призначена для жителів інших регіонів України, зокрема для Івано-Франківської області.

    Передача вантажу пройшла за участі державного секретаря Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклоша Шолтеса.

    «Протягом двох місяців ми намагались зібрати найнеобхідніші речі: гігієнічні засоби для лікарень, продукти харчування тривалого вжитку та інше. Загальна вартість вантажу – близько ста мільйонів форинтів», сказав він.

    Також держсекретар зазначив, що протягом поточного року Угорщина планує надати Україні ще один гуманітарний вантаж. Окрім того, протягом десяти тижнів Угорщина планує прийняти на відпочинок близько семиста дітей, які відпочиватимуть в наметовому таборі протягом тижня. Всі витрати покриє угорський уряд.

    «Сподіваюсь, що і Україна і генеральне консульство сприятиме тому, щоб якомога більше дітей змогли оздоровитись протягом літніх канікул», додав Міклош Шолтес.

    Нагадаємо, що передача вантажу затрималась через проблеми на митниці. Представники угорської сторони були дуже обурені перебігом подій.
    0_k__42258327-1.jpg
    0_k__42258327-2.jpg
    0_k__42258327-3.jpg
    0_k__42258327-4.jpg
    0_k__42258327-5.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору