ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ветерани Ужгорода вимагають від міської влади виконання власних рішень

    09 мая 2024 четверг
    52 переглядів

    В обласному центрі Закарпаття відбулося засідання президії Ради ветеранів війни та праці м.Ужгород (голова — Анатолій Сабінін). У його роботі взяли також участь депутати Ужгородської міської ради — голова Закарпатської територіальної організації Українського Союзу ветеранів війни в Афганістані, голова громадського об’єднання “Місто” Сергій Слободянюк та начальник Ужгородського міського центру зайнятості Сергій Олексіюк.

    Ужгородські ветерани розглянули ряд актуальних для них та їхніх сімей питань. Зокрема невиконання Ужгородським міськвиконкомом рішення сесії міської ради про ремонт житла ветеранам Великої Вітчизняної війни та інвалідам, яке було прийняте цього року за ініціативи депутатів від ГО “Місто” і під яке з міського бюджету були виділені кошти у розмірі 300 тисяч гривень. Учасники засідання вирішили добиватися від міської влади (через депутатів від ГО “Місто) виконання рішення сесії, аби ще в цьому році допомогти з ремонтом квартир найбільш потребуючим своїм товаришам.

    На засіданні також розглянуто ряд заходів по святкуванню 61-ї річниці визволення Закарпаття від німецько-фашистських загарбників. Так, за місцем проживання ветеранів по мікрорайонам міста організацію свята взяли на себе об’єднання “Місто” та Ужгородський міський комітет Соціалістичної партії України. Активісти цих організацій разом із головами первинних організацій Ради ветеранів відвідають на дому та запросять на святкування всіх ветеранів Великої Вітчизняної війни, що брали участь у визволенні Ужгорода й Закарпаття.

    З іншого. Рада ветеранів війни та праці м.Ужгород засуджує спроби зробити із вчорашніх фашистських лакиз героїв України — надання статусу ветеранів війни воякам УПА. Прозвучала також репліка однієї з учасниць засдіання про те, що мешканці на одному з виборчих округів ніяк не можуть знайти “свого” депутата Олександра Солонтая. Побачити його вживу їм не вдається, тільки на екрані телевізору: саме завдяки телебаченню вони дізналися, що його “революційним вітром” занесло аж до Казахстану — там у нього, виходячи з усього, більш важливіші справи, ніж опікуватися й турбуватися за тих, хто його обирав депутатом Ужгородської міської ради...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ситуація абсурду! Противники визнання УПА начебто забули, що їх держава (СРСР!) при їх же мовчазній згоді (де були 20 млн чл. КПРС?) тихо, без особливого шуму і пилі, сконала. Сконала, бо 90% населення колишнього "могутнього" - 15 союзних республік включаючи й Росію- не захотіли жити в ньому далі. УПА ж (при всій неоднозначності її ролі в Другій Світовій війні) - є нащадками Богдана Хмельницького, Івана Виговського, Петра Сагайдачного - усіх, хто боровся за незалежність Держави Українстького народу упродовж Світової історії! Тепер же незалежна, демократична й начебто правова Українська Держава вівдмовляє у визнанні власне тим, хто ціною свого життя наближав її волю протягом всього минулого століття, водночас зберігаючи радянські почесті і пільги не лише воїнам, ветеранам Великої Вітчизняної війни (що абсолютно справедливо, бо без тої Перемоги не булоб і сьогоднішньої України), але й її гнобителям (ОГПУ, НКВД КГБ, гулагівцям, провокаторам Москви на землях України) і тб... Не мудро, шановні! Іспанія не менш потерпіла від своїх сіспільних противників Республіканців і Франківців! Але іспанців хватило розуму "захоронити" опонентів в одній могилі і жити далі! Навщо ж Україні стільки вже років наступати на ці "грабл?" Хочемо, щоб це протистояння перейшло до наступних поколінь? Чи чекаємо, коли ветерани УПА й Великої Вітчизняної самі по собі вимруть? П"ята колона в Україні (ПСПУ,КПУ їх посіпаки, нащадки НКВД й організаторів голодоморів та ГУЛАГІВ) продовжує газдувати, а дійсних її патріотів, у своїй, здобутих ними ж державі - продовжують гнобити й принижувати. Хочемо збройного повстання? Хочемо Розірвати Україну на шматки? Та при такому політичному безлалі в державі, при організаційній імпотенції її теперрішнього керівництва в центрі й на місцях, таке повстання просплять ще швидше ніж Кучма проспав "помаранчевих"!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Абсурд звичайно.
    Та й про те, що мене зачіпили у цьому матеріалі теж напевно не випадково, адже знають, що всеукраїнська організація яку представляю (ФРІ), і яка працює активно з молоддю, зробила дуже багато для визнання героїчного чину УПА.

    А щодо нападок про депутатську роботу, та ще з використанням неприємної стуації в Казахстані, зауважу що ще коли тільки був обраний повідомив усіх виборців, що знайти мене можна не тільки через міську раду (каб.301), помічника (Яцков Микола), чи через організацію - пл.Ш.Петефі, 47,5, але й напряму по домашньому телефону - 32678, чи по мобільному який завжди зі мною 80503725100. Крім того, Тому такі замовні матеріали навіть не дивують, зрозуміло, що хтось дише не рівно... А також додам, що навідміну від посадових осіб виконавчого комітету ради та деяких інших депутатів жодного разу закордон не їздив ні зарахунок міського бюджету, ні іншим чином за бюджетні кошти.

    P.S. 28 жовтня відбудеться чергова сесія міськради, хай кому справді болять проблеми міста прийдуть, і послухають, і побачать, як насправді поводять себе їхні обранці.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Першими люстраторами на Україні були саме вояки УПА. Скільки вчителів, колгоспників та інженерів вони "звільнили" з життя за їхню мирну роботу тільки через те, що вони були комуністами!!! А на звірів полюють по звірячому. Теперішні "примирителі" тепер за допомогою влади знищуюють інакомислячих, прикриваючись гучними лозунгами. В Європі такого не було!!! Це можна порівняти лише з інквізіцією у середньовіччі.