ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Продажем опіума для народу займалася організована злочинна група наркоманів, до якої входив ...працівник міліції!

    22 мая 2024 среда
    66 переглядів

    На банду наркоділків співробітники спецпідрозділу УСБУ в м.Ужгороді вийшли в ході проведення оперативно-розшукових заходів. І затримали після восьмої ходки, коли зимового вечора 26 лютого 2005 року банда наркоманів повернулася зі Львівщини, де вони купували „товар”. Зберігали наркотики в одній з ужгородських квартир, яка слугувала їм і лабораторією для виготовлення зілля, і наркопритоном водночас. 27-річного зловмисника на прізвисько „Себі” есбеушники затримали прямо у під′їзді того будинку із торбами повними макової соломки вагою більше 12 кг, повідомила "UA-Reporter.com" прес-секретар прокурора в Закарпатській області Вікторія Роман. Другого члена банди 25-річного наркомана-оперативника (працював оперуповноваженим ВДСБЕЗ Ужгородського МВ УМВС) схопили біля машини на якій і перевозилися наркотики, іще одного наркоділка „взяли” у квартирі-наркопритоні. Інших було затримано за місцем їх проживання.

    Наступного дня начальником слідчого відділу УСБУ в Закарпатській області було порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ст.ст. 255 ч.1 та 307 ч.3 КК України (створення злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, пов′язаних з незаконним обігом наркотичних засобів та за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення, а також збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах).

    В ході розслідування, яке проводив слідчий з особливо важливих справ прокуратури області Віктор Кузан, з′ясувалося, що це стійке злочинне угрупування було створене у жовтні 2004 року.

    Наркозалежний 36-річний ужгородець на прізвисько „Хонда” вже був сім раз засуджений за конфлікт із Законом у тому числі через наркотики, відсидів 11 років, та це його не зупинило від вчинення більш тяжкого злочину. Саме він став організатором злочинного угрупування, втягнувши до неї осіб, які забезпечували придбання, перевезення, зберігання, виготовлення та збут наркотичних засобів. Так до угрупування потрапив наркозалежний „Себі”, який через свого знайомого львів’янина домовлявся про придбання макової соломки. Але ні у „Себі” ні у „Хонди” не було транспорту для перевезення „товару” із Львівщини, тому наркомани втягнули у „справу” наркозалежного ужгородця на прізвисько „Беня”, який мав легкове авто. Останній за щоденну дозу „ширки” погодився перевозити макову соломку зі Стрийського району в Ужгород і зберігати у своєму гаражі.

    Місце для виготовлення та розповсюдження опію „Хонда” також не мав, отже прийшлося надавати щоденні дози опію одному із своїх знайомих наркоманів та дівчині із якою той жив, за користування його квартирою. Таким чином був створений наркопритон.

    Там із макової соломки, за допомогою прекурсорів, виготовлявся готовий до вживання екстракціний опій. Спеціальну речовину (прекурсор) – ангідрид оцтової кислоти, добував 21-річний студент УжНУ,який також увійшов до складу злочинного угрупування.

    Організація угрупування була детально продумана на кожного її учасника були покладені чіткі обов′язки. Один із напарником забезпечував придбання і перевезення макової соломки, інший добував прекурсор, а третій – здійснював виготовлення опію, четвертий забезпечував його збут. Отримані від цього „бізнесу” гроші передавали „Хонді” і він починав готувати план наступної ходки.

    Так за кожну поїздку до Стрийського району злочинці купували у львів’янина близько 300 стаканів макової соломки на суму 3000-3600 грн. Потім привозили „товар” на квартиру де виготовляли екстракційний опій. Вже готове до вживання зілля, а його із привезеної соломки виходило від 900 до 1050 мл вживали самі та продавали наркозалежним по 1-3 мл щодня, за ціною 15-20 грн. За один мл.

    Не важко підрахувати, що в результаті наркоділки одержували не поганий „навар” від 13500 до 15500 грн. Зазвичай вони їздили за маковою соломкою регулярно і привозили її близько 300 стаканів. Та того лютневого дня вони осміліли і вирішили взяти набагато більшу партію (12 кг 380 гр), вже повертаючись до Ужгорода наркомани напевно підраховували скільки опію вийде із такої кількості макової соломки....Та, на щастя, їм не судилося здійснити свої плани того вечора їхня поїздка за товаром була остання.

    Слідчим із особливо важливих справ прокуратури області завершено слідство у справі і вона передана на розгляд суду.
    Ромська молодь Закарпаття — проти наркоманії
    Олег Рябицький: "Боротьба з наркоманією — справа не тільки міліцейська..."
    В Ужгороді затримано групу наркоманів
    В Ужгороді міліціонери упіймали наркомана з мисливським ножем

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну шо боїтеся. Адже всі знають що цю банду очолював Слобода і Дохтор. Головні наркобарони

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ти ба, хто "проснувся"! Хіба у нас для цього "діла" львівських не вистачає, що ви сюди й інших приплітаєте?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Впевнений що це справа рук Ратушняка

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це Ратушняк і Трактор