ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Судове рішення зобов’язує ЗАТ "Західхімпроммонтаж" виплатити Ужгородській міськраді 16,5 млн.грн.

    03 июля 2024 среда
    54 переглядів

    Завершився судовий розгляд по справі державних дотацій, які минулого року поступили на реконструкцію ряду об’єктів Ужгорода. Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області з виконавця робіт ЗАТ "Західхімпроммонтаж" стягнуто на користь відділу капітального будівництва міської ради більше 16 з половиною мільйонів гривень. Як повідомили у прес-службі Ужгородської міської ради, йдеться про кошти, які були виділені на реконструкцію підземного водозабору "Минай", каналізаційних очисних споруд, стадіону "Авангард" та водопровідних мереж міста. Суд також визнав виконаними роботи на 5 мільйонів гривень. Освоєння цих коштів на сьогодні перевіряє КРУ.

    "Нарешті у справі з мільйонами поставлено крапку. Суд розвіяв усі плітки та звинувачення стосовно причетності міської влади та особисто міського голови Віктора Погорєлова до зникнення цих грошей», – зазначає у повідомленні прес-служба.

    Нагадаємо, що в лютому цього року прокуратура Закарпатської області затримала начальника відділу капітального будівництва Ужгородської міської ради Олександра Лелекача за підозрою в розтраті 21 млн гривень бюджетних коштів.

    «Прокуратура проводить слідство для встановлення всіх осіб, причетних до крадіжки бюджетних грошей. Наразі не добуто даних про причетність до розкрадання міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова», – йшлося у повідомленні прес-служби прокуратури у лютому цього року.

    14 січня прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу за ст. 364, 366 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем і службова підробка) за фактом зловживання посадовими особами відділу капбудівництва Ужгородської мерії, в результаті чого з бюджету зник більше як 21 млн гривень.

    У 2004 році Ужгородська міська рада отримала від Кабінету Міністрів субвенцію на суму 57 млн гривень на реконструкцію. За ці гроші місто мало модернізувати водогінну мережу, побудувати каналізаційний колектор, відремонтувати історичні будинки. Однак роботи практично не велися, при цьому, у фінансових документах фігурує сума 21 млн використаних із субвенції грошей.
    Віктор Погорєлов заявляє, що інформація про зникнення 21 млн. грн. з бюджету Ужгорода не відповідає дійсності
    "Назначен" виновный за растрату бюджетных денег на сумму 21 млн гривен, выделенных на реконструкцию объектов коммунальной собственности Ужгорода
    Депутатская комиссия Ужгородского городского совета подала заявление в прокуратуру Закарпатской области с просьбой возбудить уголовное дело против Виктора Погорелова

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору