ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті в алчевських дітей паморочиться в голові ...від свіжого повітря

    01 июня 2024 суббота
    41 переглядів

    ...Зранку автобус із представниками закарпатських і всеукраїнських ЗМІ виїхав за маршрутом Ужгород – Мукачево – Поляна. Журналісти на власні очі змогли побачити умови, в яких перебувають діти, де вони навчаються, як харчуються. „Ужгородських” дітей, які тимчасово проживають на турбазі „Світанок”, поселили у двох корпусах. Однак побачити їх тут журналістам не вдалося, оскільки усі школярі в той час перебували на заняттях в ужгородській ЗОШ №17. Хоча цей навчальний заклад розташований у мікрорайоні Доманинці, проблем із добиранням на навчання в одинадцятикласників з Алчевська нема, адже щоранку до школи їх підвозить спеціально виділений автобус.

    Директор ЗОШ №17 Тетяна Палько каже, що була приємно здивована, коли алчевські старшокласники забажали спілкуватися і навчатися українською мовою. Уже на „Вечорі знайомств” було помітно, що діти відкриті і щирі, тож складається враження, що впродовж місяця між ними та місцевими дітлахами не виникне жодних проблем. До речі, учні, котрі відвідували спеціалізовані класи із поглибленим вивченням фізики чи математики, матимуть змогу поповнювати свої знання на відповідних факультетах Ужгородського національного університету.

    Інша група дітей із Алчевська зустріла журналістів у холі турбази „Латориця”. Лєна Олейник, учениця соціально-економічної гімназії, ділячись враженнями про Мукачево, зазначила: „Це місто відрізняється від нашого передусім архітектурою і кольорами. У нас воно якесь сіріше. Ми побували в центрі Мукачева і отримали масу задоволення. Сподіваємося, що і Алчевськ колись буде на нього схожим. А ще повітря у вас чисте і свіже. Від нього майже у всіх голова паморочиться”.

    У селі Поляна Свалявського району учнів розмістили в приміщеннях санаторію з однойменною назвою. У місцевій загальноосвітній школі сформували 5 класів, щоб діти, відпочиваючи на Закарпатті, не пропускали шкільний матеріал. Поруч зі школою – підйомник і гірськолижний спуск. Отже, після занять та обіду далеко за активним відпочинком ходити не треба.

    Про змістовне дозвілля алчевських гостей подбали на всіх трьох об’єктах. Крім різних вечорів, дискотек, розваг на свіжому повітрі, заплановані екскурсії по області, відвідання наших старовинних замків, музеїв, картинних галерей тощо. Матимуть змогу школярі поблукати і нетрями Інтернету. Одним словом, сумувати за рідною домівкою у дітей просто не залишатиметься часу.
    Алчевськ дітей відправляє, Закарпаття — приймає...
    Алчевськ: Закарпатці повністю завершили ремонт доручених їм об’єктів
    Ужгородське "Закарпаття" програло алчевській "Сталі" — 0:1

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так шануйтеся всі кому любиться в нас-а головне вивчіть нашу мову.Бо з мацкальськов туй вам ниє що робити.Вчися маскалю як люди туй жили,жиють і повір будуть жити вічно,але без вашої кабали ,вашої культури.