ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські безпекарі вилучили грошей, цінностей та інших товарів на суму близько 11 млн. грн.

    28 апреля 2024 воскресенье
    23 переглядів

    Цього тижня, 25 березня, СБУ відзначає свою 14-ту річницю. В цей день 1992 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про Службу безпеки України" і визнала її державним правоохоронним органом спеціального призначення, який забезпечує державну безпеку України. Головними завданнями української спецслужби є захист державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного, науково-технічного і оборонного потенціалу України, а також попередження, виявлення, припинення та розкриття злочинів проти миру і безпеки людства, тероризму, корупції та організованої злочинної діяльності у сфері управління і економіки.
    Вчора управління Служби безпеки України в Закарпатській області запросило представників мас-медіа на традиційну прес-конференцію, щоб розповісти про здобутки та переспективи своєї служби. Із жкрналістами спілкувалися головний закарпатський безпекар генерал-майор Володимир Рокитський, його перший заступник Василь Лизанець, начальники управлінь та відділів.

    Начальник управління СБУ в Закарпатській області генерал-майор Володимир РОКИТСЬКИЙ.
    Начальник управління СБУ в Закарпатській області генерал-майор Володимир РОКИТСЬКИЙ.

    Як повідомив Володимир Рокитський, у 2005-ьу та з початку 2006 року за матеріалами обласного управління СБУ державі повернуто 2 млн. 600 тис. грн., а контролюючими органами нараховано близько 7 млн. грн. штрафних санкцій.

    Головним відділом по боротьбі з корупцією, організованою злочинною діяльністю та контрабандою викрито 27 злочинів у сфері службової діяльності, порушено 20 кримінальних справ стосовно держслужбовців, співробітників правоохоронних і контролюючих органів. Попереджено 2 факти корупційних дій викладацького складу вищих навчальних закладів. Складено 50 протоколів про корупцію. У рамках реалізації державної програми "Контрабанда - стоп" виявлено та перекрито низку механізмів незаконного ввезення в Україну товарів широкого вжитку та електропобутової техніки, вилучено предметів контрабанди на суму 12 млн. грн. Попереджено нанесення економічних збитків держави на суму 19 млн. грн. Нейтралізовано декілька міжнародних каналів незаконної легалізації в Україні автомобілів іноземного виробництва за участі організованих злочинних угруповань, до складу яких входили громадяни Італії, Албанії та України. За фактами їх контрабанди управлінням розслідується 55 кримінальних справ, по яких проходять 150 автомобілів на загальну суму понад 18 млн. грн. На 9, 8 та 7 років позбавлено волі трьох громадян Італії, причетних до організації цього злочину. По лінії боротьби з наркобізнесом порушено 18 кримінальних справ, вилучено 27 кг наркотичних засобів та психотропних речовин.

    Попереджено виникнення 32 конфліктних ситуацій на релігійному ґрунті.

    В рамках протидії міжнародному та внутрішньому тероризму вилучено близько 250 одиниць засобів ураження (автоматична нарізна та гладкоствольна зброя, гранати, снаряди, міни і авіабомби, у т. ч. часів другої світової війни, тротил, вибухові пристрої, електродетонатори тощо).

    Нейтралізовано 17 каналів незаконної міграції, у т. ч. два з них, що використовувались членами незаконних збройних формувань іноземних держав. Щодо їх організаторів та посібників порушено 28 кримінальних справ, у результаті чого до кримінальної відповідальності притягнуто 50 громадян України. Третина кримінальних справ, порушених за ознаками зазначених злочинів в системі СБ України, припадає на слідчий відділ закарпатського обласного управління.

    У ході розслідування кримінальних справ розкрито 37 злочинів, розшукано 10 обвинувачених, до судових органів направлено 50 кримінальних справ стосовно 65 осіб, вилучено грошей, цінностей та інших товарів на суму близько 11 млн. грн. За постановами слідчих і вироками судів звернуто в дохід держави валюти, товарів і цінностей на суму 6 млн. 606 тис. грн.

    У зв'язку із допуском до державної таємниці перевірено та допущено до роботи з таємною документацією понад 2200 осіб. Виявлено 800 порушень чинного законодавства, у результаті чого складено 23 протоколи про адмінпорушення, двох керівників органів влади та місцевого самоврядування звільнено з роботи. Закрито 4 канали можливого витоку або розголошення секретних та конфіденційних відомостей за межі України. Припинено протиправну діяльність двох іноземців, які намагались отримати секретні картографічні матеріали.

    За словами В.Рокитського, одним з головних завдань регіональних управлінь СБУ є забезпечення інформацією центральних та місцевих органів влади з питань національної безпеки. У зазначений період обласним управлінням направлено близько 250 інформацій про стан і розвиток подій в регіоні, зокрема, у сфері економіки, міжетнічних та міжконфесійних відносин, криміногенну ситуацію, з проблем екологічної безпеки, функціонування закарпатського транспортного коридору, пропозицій до розробки нових законодавчих актів, інформаційного забезпечення дипломатичних стосунків з іншими державами тощо.

    Протягом 2005-2006 рр. до приймальні управління звернулось 142 громадянина, розглянуто понад 330 письмових звернень. Найпоширенішою їх темою є прохання про надання інформації стосовно родичів, репресованих в період тоталітарного режиму, запити владних та правоохоронних органів, скарги щодо зловживань та корупційних дій посадових осіб і правоохоронців, а також депутатські запити тощо.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору