ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття завмерло в очікуванні удару водяної стихії

    01 июля 2024 понедельник
    25 переглядів

    Сьогодні на Закарпатті оголосили штормове попередження. Першу повеневу хвилю очікують у районі Тячева: вода у Тисі може піднятися до півтора метра. А також - у районі Чопа: там рівень води може сягнути 4-х метрів. Нині затоплення загрожує 55-ти населеним пунктам Закарпаття. Це переважно низинні райони на берегах Тиси. Серед них і прикордонний Чоп, який у березні 2001-го через прорив дамби ледь не зник під водою. З того часу надійно залатати прориви і укріпити береги річок завадив брак грошей. Від запланованого мільярда до області надійшло всього кілька десятків мільйонів.

    Щоправда, відновлене фінансування протипаводкових робіт нині уже не порятує закарпатців від повені. Тому в регіоні запасаються мішками з піском. Їх уже понад півмільйона – це майже 70 км додаткового укріплення. У ймовірні райони затоплення рятувальники прибудуть як мінімум за добу.

    Уже зараз в різних районах Закарпаття цілодобово працюють 20 насосних станцій, які ліквідовують локальні підтоплення. Фахівці переконують, паводок якщо й буде, то матиме незначні наслідки. Втім, у місцевих жителів, яким загрожує велика вода, оптимізму менше. На випадок повені вони вже спакували найнеобхідніші речі та документи, повідомляє "1+1".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору