ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сергій Слободянюк: "Вважаю себе переможцем!"

    26 июня 2024 среда
    48 переглядів

    Саме такий лейтмотив прес-конференції, яку в останній день березня провів в Ужгородському прес-клубі реформ голова громадського об’єднання „Місто” Сергій Слободянюк. Оскільки найактуальнішою темою у ці дні є обговорення виборів, що відбулися, то й Сергій Миколайович не міг не поділитися своїми враженнями від цієї кампанії. Як член фракції соціалістів, він сказав, що його партія виграла, хоч й отримала результати, які трохи відрізняються від тих, що мають інші політичні партії і блоки.

    Пан Слободянюк наголосив, що, на жаль, вирішальним фактором в Ужгороді для виборців були популізм та наявність грошей у тих сил, які претендували на місця у міській раді та на посаду міського голови. У Соціалістичної партії, за його словами, великих коштів не було. Тому ставка робилася на комунікацію з виборцями, тобто на вирішення конкретних проблем людей за місцем їхнього проживання. Члени команди фракції СПУ дуже плідно працювали, але, як це не парадоксально, ця тактика не дала бажаного результату.

    Пан Слободянюк сказав, що жителям міста не дали можливості зробити справді якісного вибору. Чому? Та тому, вважає він, що на цій виборчій кампанії на посаду міського голови, кандидатом, що виграв — Сергієм Ратушняком, була застосована методика розтягування голосів підставними технічними кандидатами і заохочення до цього інших. Голова громадського об’єднання „Місто” вважає, що якби у списках поруч із прізвищем Сергія Миколайовича було прізвище одного з тих кандидатів, які зайняли друге чи третє місце, то він виборів не виграв би. Але, наголосив, Ратушняк, застосувавши дану методику та маючи широку електоральну базу, в черговий раз, хоч і не з такими результатами, як колись, спромігся перемогти.

    Продовжуючи тему, Сергій Слободянюк зауважив, що таких шалених коштів, які вклали у кампанію Народна партія та сам Ратушняк, як на вибори в Ужгородську міську раду, так і на посаду міського голови, напевно не витратили ні у Львові, ні в Донецьку, ні в Дніпропетровську. За його словами, за цю суму, яка за попередніми оцінками складає понад півмільйона доларів, можна було б погасити всі комунальні борги міста. Член соцфракції зауважив, що ця сума силами, які він представляє, ще аналізується. Хоч робиться це не з метою поставити під сумнів нинішню виборчу кампанію. Бо після бійки ніхто не збирається махати кулаками. Як воно є, так є. Але, вважає пан Слободянюк, вже однозначно можна сказати, що ні про які виборчі фонди не могло бути й мови. Як і про те, що кампанія в Ужгороді не була брудною. Тут, за його словами, працювали „каруселі” – методика, коли людина заходить на дільницю, маючи з собою бюлетень, відмічений за того чи іншого кандидата на посаду міського голови. Це, стверджує він, мало місце по всьому обласному центру, особливо на дільницях в районі сьомої та одинадцятої школи, де компактно проживає ромське населення. Міліція їх ловила, але на їхнє місце приходили інші.

    Пан Слободянюк висловився у тому ключі, що морально, психологічно та економічно обласний центр програв, обравши Сергія Ратушняка – „справжнього політичного імпотента, людину, яка по суті своїй і у реальному житті очолює організоване злочинне угруповання, яка натворила стільки біди, що цього для іміджу обласного центру вистачить ще на роки і роки”. А ще він сказав, що не розуміє, як можна було обирати людину, яка 4 роки абсолютно бездіяла у Верховній Раді. Людину, яка не брала участі в соціально-економічному житті обласного центру. Людину, яка всі ці 4 роки практично заважала йому розвиватися, та на конфліктах, на здійсненні штучних протистоянь зробила собі штучний імідж серед ужгородців.

    Продовжуючи розмову з представниками ЗМІ, член соцфракції сказав, що не був би відвертим, якби не висловив своєї власної позиції та оцінки нинішнього міського голови, яка не є суб’єктивною. Він вважає, що пан Ратушняк „прийшов до влади заради самої влади і для наживи, задоволення власних потреб”. А ще він висловив сумнів, чи хтось захоче, знаючи „ділові” якості Сергія Миколайовича, приносити в Ужгород свої гроші та виробництво. Не уявляє собі й того, яким чином то й же Ратушняк буде впливати на ситуацію по вирішенню конкретних питань в Кабінеті Міністрів України, до прикладу, чи у Верховній Раді. Адже блок Литвина до останньої не потрапив. А коли ще новоспечений мер почне протистояння з обласною владою – місту не позаздриш, адже бюджет Ужгорода явно не дотягує до задоволення й половини соціально-економічних потреб, які вимагають негайного вирішення. Тому все йде до того, що розчарування виборців настане досить швидко.

    На думку пана Слободянюка, якщо новий міський голова справді хоче добра обласному центру, то він має утворити не ручну, а широку коаліцію, яка працюватиме над вирішенням проблем соціально-економічного розвитку. А оскільки не має ні команди, про яку так голослівно заявляє, ні фахівців, то повинен запросити таких від тих політичних сил, які виграли на виборах, подолавши трьохвідсотковий бар’єр.

    Щодо себе особисто, то пан Слободянюк зовсім не засмучений з того, що не буде депутатом, і вважає себе переможцем, бо політична сила, яку він представляє, перемогла і в Україні, і в області, і в Ужгороді, подолавши 3-відсотковий бар’єр. “А оскільки я працював не на себе, а на партію, то це моя перемога”, — вважає Сергій Слободянюк. До речі, по результатах голосування СПУ в Ужгороді зайняла третє місце в області.

    Цими виборами політична кар’єра С.Слободянюка не закінчується. Він її продовжуватиме там, куди його поставить СПУ. Підкреслив, що не буде на жодній партійній чи виконавчій посаді, а працюватиме над зміцненням Закарпатської обласної організації ветеранів війни в Афганістані та опікуватиметься громадським об’єднанням „Місто”. Буде виконуватиме все те, що особисто обіцяв виборцям у цій виборчій кампанії. Проводитиме і прийом громадян, і зустрічі з жителями мікрорайонів. А ще, як член СПУ, робитиме все для її зміцнення та розбудови заради того, аби на нових виборах вона перемогла з відчутнішими результатами.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    СЛОБОДА, ЦЕ, ЩА НА ЗАКАРПАТТІ СОЦІАЛІСТИ ОТРМАЛИ ПЕВНІ пРОЦЕНТИ - ЦЕ НЕ ТВОЯ ЗАСЛУГА, А АВТОРИТЕТ МОРОЗА. А ТЕБЕ НІХТО ПОЛІТИКОМ НЕ ВВАЖАЄ, МИ ПАМЯТАЄМО ТВОЇ "ПОДВИГИ" ПІД ЧАС ПРЕЗИДЕНТСЬКОЇ КОМПАНІЇ! НІЩО НЕ ЗАБУТО, НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Цілком згоден з Noname... але якщо б афганці закарпаття не приедналися до спу пристая не набрав би й 1% до обласної ради!Та ще є питання як він набрав тоті 3,01,бо М-студіо передало що соціалісти не набрали було 2,98.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать,сосать.....дальше знаете.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пора уже успокоиться "господа присяжные"! Просрали город, Гисема "опустили", Погорелова раскатали... Не мешайте теперь Рате, если помочь ни чем не можете. Кто сколько потратил на эту кампанию - история конечно же умалчивает. Но "народники"... Их затраты ни в какие рамки не лезут. Разве что "оранжевые" еще потягаться могут. Да ещё "чижмарик". Этот вообще наверное все свои "честно заработанные" земельные участки спустил в избирательную канализацию. Хоть стреляться теперь... Но парень он интересный хоть и чижмар. А что касаеться команды Раты - ми скоро увидим массу неожиданностей с его стороны. Самое сменое, что первыми пойдут к нему на поклон все те же вчерашние "враги" и "оппоненты"...