ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Великих Лазах гасять міжконфесійний конфлікт

    26 июня 2024 среда
    44 переглядів

    Вже майже 15 років тягнеться відома далеко поза межами Закарпаття міжконфесійна ворожнеча в селі Великі Лази Ужгородського району. Конфлікт полягає в тому, що дві релігійні громади села не можуть поділити єдиний в селі храм, побудований у ХVІІІ столітті їхніми ж прадідами.Втім, вороже налаштованими є лише члени православної релігійної громади, які силоміць зайняли Св. Вознесенський храм і не впускають до нього греко-католиків. Актив греко-католицької громади був вимушений звернутися до Господарського суду Закарпатської області. Зважаючи на те, що до приходу на Закарпаття радянської влади храм був греко-католицьким, суд вирішив, що право користування культовою спорудою мають як православна, так і греко-католицька громади. Дане рішення Господарського суду було неодноразово оскаржене православною громадою села Великі Лази на різних рівнях Апеляційного суду (в тому числі і Вищому). Але всюди позови були відхилені і рішення залишене без змін, повідомляє "Закарпаття online".

    6 червня 2006 року державна виконавча служба Ужгородського району в черговий раз ознайомила православну релігійну громаду з рішенням Господарського суду, але голова громади категорично відмовилася віддати ключі від храму.

    Відповідно до чинного законодавства, наступним кроком у виконанні судового рішення буде накладення штрафу на голову православної релігійної громади.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Давно вже пора запровадити почергове Богослужіння! Як православні цього села можуть себе називати християнами ,Якщо не пускають братів до Церкви? Он у Кінчеші разом моляться три конфесії - православна, греко-католицька і римо-католицька!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У православних відсутнє поняття брат. Увага!Мова про духовенство. Простих вірників це не стосується.
    Православні тим і характерні, що мають спецгрупу з десятка вірників - фанатиків. Цим і користуються. І взагалі. Провокативно спитаю. Який результат отримають ті, хто складе табличку із трьох колонок "назва європейської країни" "економічний стан" "панівна конфесія" і відсортує його за другим показником. Хто зробить - придивіться на останні записи в таблиці та що там буде написано в третій колонці...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ось вам і загравання русини з Вітренківською бандою яка так і хоче щоб на нашій землі не було спокою.Давно пора перейти на ортодоксальну віру- ту віру яка була з перших часів - до поділу на православну і римокатолицьку,пора всім священникам говорити правду - Петро пішов в Рим з Атен з Греції.Тому то і виникла Греко-католицька віра бо православні з релігії зробили політику.Руська православна в Україні робить кагебісько-московські витівки.Колотить воду в ступці ,що приводить до братовбивства.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ПРавославна конфесія повністю ,на мій погляд, підпорядкована московській патріархіі,тому і воду мутить. Хто будував храм, того він і є.