ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Релігійне протистояння у Великих Лазах триває

    26 июня 2024 среда
    60 переглядів

    4 липня у с.Великі Лази Ужгородського району Закарпаття було проведено чергове виконання, чи, точніше, "невиконання" рішення Господарського суду Закарпатської області по усуненню перешкоди греко-католицькій громаді села у користуванні єдиною в селі культовою спорудою – Свято-Вознесенською церквою.Місце виконання судового рішення було призначено біля церкви, що розташована на мальовничому пагорбі над селом. Православна громада села, у якої знаходиться ключ від храму, у призначений час не з’явилася, чим в черговий раз порушила вимогу начальника Державної виконавчої служби в Ужгородському районі.

    З великою надією на те, що нарешті закінчиться 15-річна ворожнеча між односельчанами, і всі нащадки засновників храму, нарешті, отримають, на законних підставах, рівні права на те, щоб хрестити та вінчати своїх дітей та внуків у рідній церкві, прийшли до визначеного місця члени греко-католицької громади. Для забезпечення охорони громадського порядку при виконанні судового рішення у Великі Лази прибуло біля двох десятків офіцерів райвідділу міліції, повідомляє "Закарпаття online".

    Нарешті приїхали судові виконавці. Але, з невідомих причин, представники виконавчої служби категорично відмовилися відкривати двері храму силовим способом. Обуренню присутніх не було меж. Їх можна зрозуміти, адже в судовому рішенні конкретно написано „усунути перешкоду в примусовому порядку…”

    Незважаючи на емоції, хочеться вірити в те, що судовиконавці керувалися тільки відповідними законодавчими актами, які не дали їм право зламати двері культової споруди…
    У Великих Лазах гасять міжконфесійний конфлікт

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору