ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Олександр Мороз побоюється за політичне майбутнє Віктора Ющенка

    03 июня 2024 понедельник
    26 переглядів

    Голова Верховної Ради України Олександр Мороз заявляє про наявність у лідера БЮТ Юлії Тимошенко таємного плану зміни влади. Про це він заявив у неділю, під час робочої поїздки до Вінниці, під час зустрічі з господарським активом області. "В неї (Юлії Тимошенко – ред.) план є таємний: через 7 місяців владу змінити. Цей план дуже простий - треба відбити політичну реформу назад через Конституційний суд, потім відставка, або переконати Віктора Андрійовича (Ющенко – ред.), щоб він йшов на іншу роботу, а вона тим часом балотуватиметься (в президенти – ред.)", - сказав Мороз.

    За словами Олександра Мороза, схема настільки проста, наскільки і таємна.

    Він відзначив, що лідер БЮТ в різний час виступала як проти проведення політичної реформи в Україні, так і за її проведення.

    У свою чергу Мороз вважає, що політреформа необхідна. "Політреформа повинна здійснюватися", - відзначив він, передає «Інтерфакс-Україна».

    За його словами приклад Європи показує, яким шляхом йти.

    "Треба йти невідступно, подобається це комусь чи ні", - заявив спікер.

    Крім того, Мороз висловився за необхідність створення збалансованої системи влади в Україні, яка може бути можливою в результаті проведення політреформи.

    "Я вважаю, що тоді ми матимемо систему, за присутність у якій боротимуться різні політичні сили", - сказав він. Спікер відзначив, що слід не допустити "перекосів". При цьому він вважає, що присутність Нашої України в парламентській коаліції може стати стримуючим чинником.

    "Треба не допустити, щоб диктатура, або авторитаризм з боку виконавчої влади і з боку Президента перейшла в Кабінет міністрів, у зв'язку з цим треба, щоб у коаліції парламентської були присутні і нашоукраїнці, які можуть бути стримуючим чинником разом з нами (фракція СПУ – ред.) проти намірів таких, які мала б, наприклад, Партія Регіонів", - сказав Мороз.

    При цьому він підкреслив, що політики повинні пройти по цій нестійкій ситуації, що хитається, настільки переконливо, щоб наступні вибори створили більш збалансовану політичну систему в Україні.

    Кажучи про необхідність проведення політреформи і, передусім, у сфері реформування органів місцевого самоврядування глава парламенту відзначив, що необхідно закласти матеріально-фінансові основи для здійснення самоврядування. Це, за його словами, означає перегляд бюджетного кодексу, податкового законодавства.

    Він виказав упевненість, що фракція СПУ, антикризова коаліція, яка, він сподівається, незабаром буде розширена, "діятимуть у цьому напрямі і лише так".
    Олександр Мороз та Каталін Сілі поговорили про спрощення візового режиму, роботу прикордонних пунктів пропуску та угорські школи на Закарпатті
    З проекту закону про Кабінет міністрів буде вилучено положення про довічний статус міністра
    Олександр Мороз проти поєднання депутатського мандата з роботою у виконавчій владі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору