ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

О.Мороз проти вільного продажу землі

    03 июня 2024 понедельник
    20 переглядів

    "Кінець всім нам і Вінницькій області, якщо ми землю пустимо у вільний оборот", - сказав голова Верховної Ради України, лідер СПУ Олександр Мороз у Вінниці, відповідаючи на заклик глави Барського району області Павла Марцинківського створити механізм, який дозволив би назвати землю ринковим товаром. О.Мороз відзначив, що потрібно розробити механізм залучення інвестицій без продажу землі. "Такі механізми діють в інших європейських країнах, коли земля, залишаючись в державній власності, може бути ринковим товаром", - відзначив Мороз.

    Як повідомлялося, наприкінці 2004 р. Верховна Рада України продовжила до 1 січня 2007 року мораторій на купівлю-продаж земель сільгосппризначення, дія якого закінчувалась 1 січня 2005 року, передає «Інтерфакс-Україна».

    Раніше ряд народних депутатів Верховної Ради попереднього скликання виступив з пропозицією продовжити до 2012 року цей мораторій.

    В червні цього року народні депутати України Петро Симоненко, Олександр Ткаченко і Ємельян Парубок запропонували парламенту продовжити до 2015 року мораторій на продаж земель сільгосппризначення. Відповідний законопроект зареєстровано в парламенті.

    В записці пояснення до документа наголошується, що у разі введення купівлі-продажу земель сільгосппризначення з 2007 року більшість земель буде придбана за демпінговими цінами. Автори документа пов'язують це з тим, що на сьогоднішній день не повністю сформована законодавча база, яка стосується ринку землі, а також не відпрацьовані кадастр і оцінка земель.

    До земельного фонду України входить 33 млн. га ріллі, вартість якої, за підрахунками фахівців, складає більше 300 млрд. грн.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору