ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вето по-мукачівськи — це "якесь юридичне та політичне дикунство"

    27 июня 2024 четверг
    49 переглядів

    Голова Верховної Ради Олександр Мороз не має права підписувати Закон “Про Кабінет Міністрів”: таке рішення ухвалив Мукачівський міський суд Закарпатської області. Позов з вимогою заборонити Олександру Морозу підписувати повернутий Президентом Закон “Про Кабінет Міністрів” до Мукачівського суду подав нашоукраїнець Ігор Кріль. Суд негайно розглянув заяву та заборонив Морозу підписувати цей закон та оприлюднювати в офіційних виданнях.

    Багато хто в Україні — як представники антикризової коаліції, так і опозиції та пропрезидентських сил — називають таке судове рішення політичним замовленням. Ось що з цього приводу в інтерв’ю "Радіо Свобода" сказав соціаліст Іван Бокій: "Яке має відношення Мукачеве до рішень Ради? Хіба те, що звідти прийшов у Київ голова Секретаріату Президента Балога. То що, ми будемо уже переходити на те, що суд у Береговому, чи у Чаплинці буде вирішувати питання про законність чи незаконність ухвалених Верховною Радою законів?"

    За словами Бокія, почалося «якесь юридичне та політичне дикунство». Він вважає, що є одна інстанція, яка може оцінювати відповідність чи невідповідність Конституції – це Конституційний Суд”.

    Нестандартним це судове рішення називають і пропрезидентські політики. Народний депутат від “Нашої України” Борис Безпалий в інтерв’ю "Радіо Свобода" сказав наступне: “Я не думаю, що це є питанням підсудності Мукачівського суду. Я вважаю, що у Мороза немає жодних підстав підписувати цей закон, але я так само думаю, що у суду Закарпатської області теж немає підстав ухвалювати з цього приводу рішення. Останнім часом є багато цікавих у правовому плані рішень. Правова сутність у цьому випадку мене дивує."

    Рішення Мукачівського міського суду подивувало навіть декого з юристів. На переконання правниці Тетяни Монтян, в країні, де всі чхали на суди, такі рішення абсолютно не дивні: “...Країна, де всі чхали на закон, цілком заслуговує таких судів і таких судових рішень...”.



    ***



    Сегодня, как известно, истек последний десятый день, когда пресловутый закон мог бы подписать Виктор Ющенко. Но юристы главы государства разыграли двухходовку: сначала нашли несовпадения в Законе о Кабмине, который пришел на подпись к президенту после вето. А после посоветовали Виктору Андреевичу еще раз наложить на него свой запрет.Коалиция второго вето президента не признает и пугает, что закон по Конституции может подписать спикер Мороз. Теперь Секретариат президента пытается всячески воспрепятствовать автографу главы Верховной Рады. Правда, сделали это в несколько комичный способ – нашеукраинец Крыль подал иск в Мукачевский суд, требуя запрета подписи спикером под текстом. Суд запретил Морозу подписывать. Но прислушается ли спикер к мнению суда из далекого Закарпатья.



    И еще. Администрация Кучмы времен Медведчука предпочитала пользоваться для всяких "президентоугодных" дел Печерским районным судом. Глава секритариата Балога же доверяет только родному Закарпатью?





    За матеріалами "Радіо Свободи" та "Газети по-київськи".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Правильно влупили Мукачевцы, молодцы! А то уже мороз вообще нюх потерял. Подпишет против судового решения, то рано или позно когда Янек его пошлет на... (небо за звездочкой ;-). СЯДЕТ на зону как когда то два раза Янык!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А може столицю України перенести до Мукачева!? Цей фарс свідчить про принизливе становище, в якому сьогодні знаходиться судова система. Повна залежність від влади. У селі Хорунжівка немає власного суду, тому перепоручили по-приятельськи! Власне, мукачівський суд продемонстрував, що в Мукачеві ніяких позитивних демократичних змін не відбулося! Були міжкланові у 2004-2005 рр. розборки, не більше. Азія у центрі Європи!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пригадується, як ще зовсім недавно нашоукраїнці обурювалися, коли в міськрайонних судах вирішувалися питання щодо звільнення Ющенком чиновників. Тепер ось самі вдалися до безпрєдєлу

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Балоган, як і на Мукачівських виборах. Тепер точно зрозуміло, що Мутив на виборах Балога,а не Різак.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Киев: Стенограмма 32-го пленарного заседания VII сессии Верховной рады 4-го созыва, - утреннее заседание

    12:53:21

    ЯВОРІВСЬКИЙ В.О.

    Володимир Яворівський.

    Я хочу наголосити на тому, що я не проти судді Монича, його кандидатура загалом погоджена і є позитивною. Але мені все одно не байдуже, як ви ставитеся до тих подій, які відбулися у Мукачеві минулого року, які власне стали трагічним заспівом і до всієї виборчої кампанії потім президентської, зокрема... Ну, громадянська ваша позиція, зокрема рішення тодішніх судів, які буквально вже на другий день все це визнали там і таке інше і фактично взяли на себе ганьбу. Ще раз кажу, до вас у мене претензій немає, але мене цікавить, як ви як громадянин оцінюєте ці події і саму поведінку суддів ваших колег? Дякую.

    МОНИЧ В.О. Судді розглядали справи................ Я не розглядав їх, були деякі питання, ну, а потім змінили підсудність, я не розглядав такі справи. ............. суд теж розглядав ці справи, я їх не розглядав. Деякі судді приймали рішення...