ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Заробітчан із Закарпаття в Росії поставлять на облік

    27 июня 2024 четверг
    37 переглядів

    У Федеральній міграційній службі (ФМС) Росії заявили, що громадян України, які приїжджають на роботу в Росію, як і інших іноземців, необхідно ставити на міграційний облік. «Цього вимагають поправки в міграційне законодавство, що набули чинності в Росії в середині січня. Між Росією і Україною ведуться консультації, але зараз українські громадяни відповідно до нових правил будуть ставитися на міграційний облік », - сказав у четвер представник прес-служби ФМС.

    Він повідомив, що на недавній зустрічі українські дипломати звернулися до директора ФМС РФ Костянтина Ромодановського з проханням про те, щоб громадяни України, як і раніше, могли перебувати на території Росії до 90 днів без реєстрації. Це було передбачено двосторонньо угодою, яка діяла до набрання чинності в Росії новими міграційними правилами.

    «Консультації з приводу перебування громадян України в Росії до 90 днів без постановки на облік ведуться, але поки що ніякого рішення не ухвалено. Таке рішення повинно ухвалюватися на рівні політичного керівництва», - сказав представник прес-служби ФМС.

    Він повідомив, що для громадян України, як і інших іноземців, які приїжджають на роботу в Росію, скасовано поняття реєстрація і введено поняття міграційний облік , за який тепер в Росії відповідає сторона, що приймає, - фізична або юридична особа. У виняткових випадках повідомлення для постановки на міграційний облік може направити і сам іноземний громадянин, у тому числі навіть з поштового відділення, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

    За новими правилами, іноземний громадянин, який на певний час прибуває в Росію для роботи, повинен бути поставлений на міграційний облік протягом трьох днів.

    Представник ФМС також сказав, що громадяни Білорусі працюють в Росії вільно, оскільки вони, як і росіяни, є співгромадянами Союзної держави Росії і Білорусі.

    Тим часом у вівторок МЗС України заявив, що компетентні органи РФ не будуть застосовувати санкції до українців, які перебувають в Росії без постановки на облік , якщо термін їх перебування в РФ не перевищує 90 днів і у них є міграційні карти з відміткою органів прикордонного контролю.

    Як повідомила прес-служба МЗС України, відповідні запевнення отримали українські представники на переговорах у Федеральній міграційній службі РФ з міграційної проблематики, повідомляє "ForUm".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору