ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгородській міськраді непокірних депутатів усувають з посад під покровом утаємничення

    02 июля 2024 вторник
    68 переглядів

    У п'ятому числі муніципальної газети «Ужгород» від 5 лютого в інформації про засідання сесії Ужгородської міськради, мимохіть сказано: «Зокрема з формулюванням «за незадовільну роботу» від керівництва земельною комісією був усунутий БЮТівець Степан ШОЛТЕС». У чому полягала «незадовільна робота» голови комісії, хто конкретно у місті отримав «почуття глибокого незадоволення» від його діяльності, у газеті міської громади - жодного слова. Для такого серйозного рішення мали бути якісь дуже вагомі підстави, як от: порушення регламенту, зловживання посадою, дезорганізація роботи комісії, бойкот, ігнорування вимог депутатів, свідомий зрив засідань чи щось інше. З проханням обнародувати громаді міста офіційну мотивацію усунення від обов'язків голови комісії закарпатська газета "ФЕСТ" найперше звернувся до прес-секретаря Ужгородського міського голови Олега Подебрія. Речник керівника міської влади відповів, що жодних коментарів для преси з цього приводу представники влади наразі давати не будуть.

    Сам Степан Шолтес, з етичних міркувань, теж утримується від оприлюднення власної позиції. Каже лише, що рішення, запропоноване головою міста С.Ра-тушняком насамкінець сесійного засідання, ні в депутатських комісіях, ні на засіданні фракції БЮТу, як цього вимагає регламент, не обговорювалося. Для нього особисто така постановка питання була неочікуваною та незрозумілою. Хто і на якій підставі визнав його роботу незадовільною, може лише здогадуватися, оскільки діяльність комісії, її стиль чи методи роботи ніхто не вивчав і претензій чи зауважень не висловлював.

    На цьому тлі дивним є і той факт, що за пропозицію С.Ратушняка змінити голову земельної комісії у повному складі проголосували й члени фракції БЮТу в міськраді. Що спонукало однопартійців вдатися до такого кроку, ми поцікавилися у керівника фракції Василя ЦІРИКА. У понеділок пан Василь, посилаючись на зайнятість, не мав змоги поспілкуватися з пресою. У наступні дні його мобільний телефон уже не відповідав на дзвінки з редакції (видав, забув чоловік «мобілу» вдома).

    Оскільки офіційні особи, які наділені не тільки повноваженнями приймати рішення, а й обов'язками відповідати за їх правомочність, з якихось причин воліють грати з виборцями у мовчанку, мусимо вдатися до власних припущень. А для них -неозоре поле фактажу.

    Віднедавна громадськості Ужгорода стало відомо, що забезпечення життєдіяльності міста та перспективи його розвитку на наступні роки залежать від... виділення земельної ділянки на пл. Народній для зведення там нового приміщення обласної філії Нацбанку. Принаймні такий висно-

    вок напрошується, адже цим питанням протягом неповного року каденції нинішній депутатський корпус міста переймав-

    ся найбільше - 8 разів питання виносилося на розгляд сесії. Жодна інша міська проблема, як, наприклад, оп-тимізація кому-'нальних тарифів, ремонт доріг, безпере-

    бійне забезпечення міста водою, освітлення внутрішніх територій, організація перевезення пасажирів та ще чимало чого - ніщо проти ділянки для Нацбанку, і не удостоювалася такої уваги народних обранців. Це питання розкололо депутатський корпус Ужгорода на палких прихильників та непоступливих противників. До перших належить мер Сергій Ратушняк, який наполегливо і цілеспрямовано «проштовхує» його. До других - екс-голова земельної комісії міськради, архітектор Степан Шолтес.

    Степан Шолтес належить до числа гих незговірливих, які ні за яку ціну

    не хочуть бачити на місці пам'ятника Тарасу Шевченку на площі Народній жодної нової споруди - банку, музею, цирку чи казино з борделем. Чи не стала його непохитна грома-

    дянська позиція на тлі загального і далеко не безкорисливого прогинання перед варошським бировом причиною для елементарної помсти? В усякому разі сьогоднішня тотальна мовчанка тих сполоханих челядників від влади, які іменують себе політиками місцевого масштабу, та й сам спосіб прийняття рішення дають підстави для таких припущень. А як думаєте ви?

    Василь ІЛЬНИЦЬКИЙ, "ФЕСТ".
    Ужгородські депутати збільшили бюджет розвитку обласного центру Закарпаття на 12,34 млн. грн. та змінили голову депутатської земельної комісії
    "Нашоукраїнці" Ужгородської міськради — проти спекулятивних заяв щодо перспектив можливої забудови площі Народної
    За 10 місяців дружина мера Ужгорода Сергія Ратушняка отримала понад три гектари міської землі
    Ужгородський БЮТ вільно почувається "під" Ратою-мером...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кому интересны эти бютовские внутрипартийные разборки? Поменяли бютовцы одного зажравшегося на нового, который ещё не наелся. А что поменялось? Может землю дерибанить меньше будут? Пану Ильницкому, наверно, стоило бы взять комментарии у разных политических сил - тогда было бы интереснее. А так получилось неприкрытое "отмывание" Шолтеса, чтобы на голом месте сотворить нового героя. Но если за его смещение голосовали все, даже сами бютовцы, то значит причиной смещения был не героизм, а что-то иное, совершенно противоположное по смыслу. Не так ли?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А на хрен нам вообще думать об этих политиках.
    Они ж о нас не думают.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Приїлали...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Очередной разводняк...