ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський БЮТ "обезголовив" свою фракцію в Ужгородській міськраді за ..."земельні" голосування

    26 июня 2024 среда
    52 переглядів

    Сьогодні ситуацію, яка нещодавно склалася навколо фракції БЮТ в Ужгородській міськраді, прокоментував голова Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина» народний депутат України Олександр Кеменяш.

    На прес-конференції в Ужгородському прес-клубі він зокрема повідомив, що 18 травня рішенням бюро Закарпатської організації «Батьківщини» були достроково припинені повноваження голови фракції БЮТ в Ужгородській міській раді Василя Цірика.. Також з лав партії виключені усі депутати-члени ужгородської фракції БЮТ, а саме: П.Федака, Т.Шляхта, С.Шолтес, А.Риба, О.Лукша, В.Мартин, П.Харевич, Ф.Брецко, А.Федорішко, В.Цірик. Підставами для таких рішень обласного партійного керівництва, за словами О.Кеменяша, стали «невиконання програмних положень та статутних вимог, порушення партійної етики і дисципліни, дискредитація партії» членами Ужгородської фракції БЮТ.

    Олександр Кеменяш наголосив, що обласне керівництво партії неодноразово намагалося знайти порозуміння із ужгородськими партійцями-депутатами, проте спроби ці виявилися безрезультатними. Однією з найяскравіших ілюстрацій цього стали голосування міських «бютівців» щодо земельних питань. «Наша політична сила на всеукраїнському рівні прийняла рішення про вирішення земельних питань шляхом відкритих аукціонів. На жаль, в Ужгороді подібні аукціони проводяться украй рідко. Певний час фракція БЮТ в Ужгородській міськраді знаходила у собі сили не голосувати щодо непрозорих земельних питань, проте незрозумілі дії фракції під час сесії міськради 6 квітня та, як наслідок, заява голови міського осередку партії Павла Федаки про звільнення із займаної посади, не могли не викликати відповідної реакції», — зазначив Олександр Кеменяш. У той же час він наголосив, що із виключеними партійцями ще вестимуться перемовини щодо приведення діяльності фракції в Ужгородській міськраді у відповідність з програмними зобов’язаннями політичної сили, проте затягувати переговорний процес обласне керівництво наміру немає. «Якщо протягом найближчого часу нам і надалі не вдасться знайти спільну мову, то доведеться розглядати питання про можливість застосування імперативного мандату».

    Нагадаємо, що 16 травня відбулися загальні збори членів Ужгородської міської організації ВО «Батьківщина», на яких головою знову було обрано Павла Федаку. Проте обласне керівництво визнало збори нелегітимними, а рішення, ухвалені на них – недійсними.

    Наразі виконуючим обов’язки голови міської парторганізації «Батьківщини» призначено депутата Закарпатської облради від БЮТ Андрія Шекету, повідомляє ЗІА "Простір"-Мукачево.нет.
    Звільнений "за власним бажанням" Павло Федака ...знову очолив Ужгородський міський осередок "Батьківщини"!
    Ужгородська "Батьківщина" залишилася "без голови"
    Закарпаття: Депутати від БЮТу в обласній раді розглядають участь колег із Ужгородської міськради у земельному "дерибані"
    ХТО І НАВІЩО РОЗКОЛЮЄ ЗАКАРПАТСЬКИЙ БЮТ?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Раньше надо было, ребята, эти разгоны делать. А теперь просто окончательно теряете фракцию и усиливаете позиции Раты. Он наверно руки от удовольствия потирает. Наступил, всё-таки, Кеменяш на теже грабли, на которых раньше расшиб лоб Балога. Теперь и Камыш с Сербайлом понимают: с Ратой дружить нельзя. С ним дружишь, а он у тебя помаленьку ужгородскую парторганизацию оттяпывает, и под себя пристраивает. Оттяпает в Ужгороде, за обласную возьмётся. Не сможет проглотить, будет через РИО и Трибуну с говном мешать. Это политик-разрушитель. С ним вместе ничего создать нельзя