ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ХТО І НАВІЩО РОЗКОЛЮЄ ЗАКАРПАТСЬКИЙ БЮТ?

    19 мая 2024 воскресенье
    56 переглядів

    Під час парламентських виборів-2006 Закарпатська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" пережила різкі переміни, метою яких було надати новий імпульс її роботі. Від керівництва обласною організацією були відсторонені Михайло Мартин і Михайло Попович. Замість них організацію тимчасово очолив колишній лідер ЗОО "Яблуко" Андрій Сербайло.

    Вже після виборів керівником обласного БЮТ став відомий підприємець і народний депутат Олександр Кеменяш. З огляду на його непублічність і зосередженість на діяльності у Верховній Раді А.Сербайло залишився його правою рукою і реально продовжував керувати партійною структурою, зокрема здійснювати організаційні заходи, очолювати фракцію БЮТ в обласній раді, робити заяви для преси тощо.

    З приходом нового керівництва пов'язувалася надія на позитивні переміни у підходах до партійної роботи, тим більше, що й ситуація уже в державі складалася зовсім інша, ніж у кучмівські часи, коли опозиціонерів жорстко переслідували. Проте вибори 2006 року одразу засвідчили нові проблеми. БЮТ на виборах до Верховної Ради на Закарпатті набрав 20%. У рідній для О.Кеменяша Сваляві блок отримав 25%. Найкращі ж результати дали Ужгород (32%) і Воловецький район (40%). Водночас сусідня Міжгірщина, де народився А.Сербайло, дала блокові тільки 15% голосів. Це вже насторожило: чому саме на батьківщині одного з лідерів, у регіоні, за який він несе, так би мовити, персональну відповідальність, результати виявилися значно нижчими за очікувані?

    20%-й результат по області значною мірою був забезпечений також тим, що один з найрейтинговіших політиків Закарпаття Сергій Ратушняк, хоч і балотувався за списком блоку Володимира Литвина, проте всіляко сприяв перемозі БЮТ, вважаючи його своїм союзником у боротьбі проти представників "Барви". Якщо підрахувати кількість передвиборних публікацій у близькій до С.Ратушняка пресі, то перевага буде явно на боці БЮТ.

    В Ужгороді рейтинг БЮТ напередодні виборчої кампанії становив 16 %. На день виборів він зріс до 32% — великою мірою завдяки роботі міського виборчого штабу. На даний момент рейтинг БЮТ в Ужгороді, згідно з результатами Карпатського центру полінгових досліджень, складає 30%. Чи не впаде він через помилки одного з обласних очільників знов до 16%?

    Колишнім бютівцям М.Мартину, М.Фединцю, М.Поповичу закидали, що вони приватизували партійну структуру. Зараз те ж саме, але ще більш наполегливо робить нове керівництво. Так, головним критерієм при призначенні на посади в ЗОО ВО "Батьківщина" є особиста відданість шефу. У результаті процвітає практика кулуарного вирішення питань, часто до територіальних організацій не доводяться рішення центральних органів, існують випадки, коли партійні квитки виписуються заднім числом, аби видати потрібних людей за членів партії зі стажем.

    Незрозуміло, яким чином цими днями були визначені кандидати у депутати Верховної Ради від Закарпатської області. 7 квітня 2007 року відбулася обласна конференція "Батьківщини", де висувалися делегати на партійний з'їзд. Жодного слова про висунення кандидатів у депутати від Закарпаття там не було сказано. Проте невдовзі невідомо яким чином з'явився відповідний список. Що це — свідоме глузування з партійців чи якась ще більш закручена інтрига? Нинішній союзник БЮТу «Наша Україна», наприклад, широко розрекламувала своїх кандидатів у засобах масової інформації.

    Результатом перелічених прорахунків нинішнього керівництва обласного БЮТ може стати не тільки поступове падіння рейтингу організації, а й можливість розколу. В деяких районах фактично вже існують по дві окремі організації "Батьківщини", які різняться своїм ставленням до обласного керівництва і його недемократичних методів роботи. Подібний розкол можливий в обласній організації в цілому, бо керівники територіальних організацій не сприймають комсомольських методів управління організацією, які використовує А.Сербайло.

    Взагалі, перспективи БЮТ в області стають усе більш туманними, і якщо О.Кеменяш не зробить висновків щодо своїх заступників, сподіватися на високі результати на виборах не доведеться.

    Павло ФЕДАКА, "Фест"
    Пігулки від ілюзій, або Як "земельне" голосування скинуло маску опозиціонерів із облич БЮТівців в Ужгородській міській раді...
    Сергій Кузьменко: Тимошенко примушує народ України прати її брудну білизну
    Ужгород: Підпільний "розподіл" земельних ресурсів Ратушняк призначив на Страсну п’ятницю (ОНОВЛЕНО)
    На "таємній вечері" ужгородські БЮТ, "Пора" і "Регіони" роздерибанили близько 20 га землі обласного центру Закарпаття загальною ринковою вартістю понад 100 млн.грн.!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У автора цієї дурні Федаки - розкол в голові і в совісті. Його звільнили з посади голови ужгородської "Батьківщини", на яку його засунув Рата, за участь в масштабному дерибані ужгородської землі. Ось і справжня причина цих воплів і соплів.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А мужичок то (Федака) - стукачок! Пока Сербайло разрешал ему брать взятки за воровство земли Ужгорода - всё было тихо. А как только за это самое воровство сняли, да ещё Бродский (бывший шеф "яблочного" Сербайла) попёр против Юльки, Федос подсуетился и стуканул. Федь, а Федь, а папа Рата по головке за это хоть погладил?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Яке їхало, таке здибало: що Федака, що Сербайло - один хрен. Федака, правда, при своїй дурості ще й наглий, як танк

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ужгородський БЮТ розколов Рата, який, через обласне керівництво БЮТ (зокрема і того ж Сербайла) поставив керувати ужгородською "Батьківщиною" і фракцією БЮТ в міськраді своїх дуполизів Федаку і Цірика. А потім затіяв з їх допомогою в Ужгороді земельний безпрєдєл...