ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Отримати Шенгенську візу буде легше в Ужгороді, ніж в Києві

    24 июня 2024 понедельник
    34 переглядів

    "Якщо говорити відверто, то отримати візу в Ужгороді набагато легше, ніж отримати Шенгенську візу в Києві в консульстві будь-якої з західноєвропейських держав. Тому для для мешканців Закарпаття будуть іще й в цьому плані переваги", — повідомив вчора, 3 липня, на прес-конференції в Ужгороді начальник Головного управління з питань європейської інтеграції та зовнішньоекономічних зв’язків Закарпатської ОДА Ернест Нусер.«З введенням Шенгенських нормативів вводиться малий прикордонний рух. Це значить, що жителі прикордонних територій будуть мати змогу без оформлення Шенгенської візи перетинати кордон в межах такої ж прикордонної зони», — сказав чиновник.

    Йдеться про 30 км прикордонну зону. «Ми звернулись з проханням збільшити цю територію. Також ми поставили питання, щоб жителі всіх районів Закарпаття мали дозвіл на спрощений перехід», — зазначив посадовець.

    Видачу дозволів будуть видавати консульства на основі внутрішнього паспорта громадянина України з відміткою про проживання на цій території. Для того, щоб не пішло масове переселення народів у прикордонну зону, вводиться обмеження від 1 до 5 років. Цей термін буде узгоджуватись на другому засіданні з угорцями, сказав начальник управління.

    Водночас він зазначив, що на перших порах це буде просто відмітка в закордонному паспорті, дозвіл на перетин кордону, який діятиме від 1 до 5 р. А далі — документ на зразок пластикової картки з фотографією та усіма даними, пише "ЗІК".

    З його слів, «партнери наполягають на тому, щоб це дорівнювало вартості Шенгенської візи — 35 євро. Звичайно, ми на такі умови ми не можемо погодитись. Ми ставимо питання, щоб це було безкоштовно».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору