ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи буде готова головна транзитна область України — Закарпатська — до Євро-2012?

    21 мая 2024 вторник
    21 переглядів

    За підрахунками фахівців, близько 60 відсотків уболівальників з Європи їхатимуть на футбольні матчі в Україну під час Євро-2012 саме через Закарпатську область. Однак у самому регіоні кажуть, що поки що область до таких потужних транзитних потоків не готова.У першу чергу мова про пункти переходу кордонів та про ремонт доріг. Час ніби є, але роботи надзвичайно багато.

    Нині в Закарпатті єдина більш-менш якісна дорога – із Чопа у напрямку Києва, яку робили македонці. Решта шляхів не відповідають жодним стандартам: вони ледве витримують нинішні транспортні навантаження. Суцільного потоку легкових автомобілів та автобусів, які хвилею «ринуть» через Закарпаття в 2012 році, місцеві автодороги без капітальних ремонтів не витримають. Це підтверджують і самі закарпатці, які цими дорогами їздять щодня.

    Ужгородка Лариса зауважує: «Сподіваюся, що Євро-2012 стане тим каталізатором, який, хочемо ми того чи ні, змусить нас привести до ладу наші дороги, і це полегшить життя тим людям, які приїдуть сюди, і тим, котрі проживають тут і мусять щодня такими дорогами їздити».



    ПОНАД 500 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ПОТРІБНО ЛИШЕ НА АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ



    У закарпатському управлінні автодорожнього господарства неякісні дороги пояснюють браком фінансування. Керівник структури Василь Маркович каже, що фінансування на кілометр дороги в Україні на порядок нижче, ніж у сусідніх державах. Якщо у 90-х роках ремонтували 500-600 кілометрів за рік, то тепер заледве 150 кілометрів на рік вдається охопити сяким-таким ремонтом. Приміром, і на цей рік на ремонти доріг у бюджетах передбачені 97 млн. грн. при потребі бодай 300. В облавтодорі вже підрахували, скільки потрібно грошей, щоб привести закарпатські шляхи до прийнятного стану до 2012 року.

    Василь Маркович: «Щоб провезти усіх ,хто бажає, територією Закарпаття, треба виконати роботи більше, ніж на 500 мільйонів гривень».

    До 2012 року угорці побудують до кордону з Україною сучасний автобан, відповідно, мусить такий єврошлях будувати й Україна. Крім доріг, на кордонах України з сусідніми європейськими держави потрібно будувати нові пункти переходу. За підрахунками, щонайменше 5-6.



    ПОТРІБНА НОВА ЗАЛІЗНИЧНА ДІЛЯНКА, А ТАКОЖ АЕРОПОРТ



    Інше проблемне питання – залізниця, каже голова Закарпатської облдержадміністрації Олега Гаваші: «Питання залізниці: «Інтерсіті» – є швидкісний потяг маршрутом «Будапешт-Загонь», швидкісний потяг «Львів-Київ» також є, випадає ділянка Чоп-Львів. Ділянку цю необхідно зробити обов’язково».

    Ще одна проблема Закарпаття – аеропорт. За словами керівників краю, в області необхідно або реконструювати нині недіючий військовий аеропорт у Мукачеві, або збудувати цілком новий. До того ж, як кажуть закарпатські туроператори, необхідно зводити додаткові готелі, ресторани, бо більшість уболівальників однозначно схочуть принагідно відпочити в Україні. У Закарпатті кажуть, щоб вирішити всі ці проблеми й належно підготуватися до Євро-2012, необхідно залучати іноземні інвестиції, пише "Радіо Свобода".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору