ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На фестивалі "Гуцульська ріпа" змагались у чищенні картоплі (ДОПОВНЕНО)

    31 мая 2024 пятница
    33 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", у неділю, 2 вересня, на закарпатській Рахівщині у селі Лазещина проходив фестиваль «Гуцульська ріпа». Дійство, яке зібрало близько 2 тисяч закарпатців та гостей вже вдруге організовував Богдан Пранічук, заступник Голови Правління Закарпатського обласного центру розвитку сільського туризму.

    Разом з колегами Богдан Пранічук взявся популяризувати основний харч гуцулів – картоплю, а заразом –привернути увагу до гірського краю та ще раз «пропіарити» туристичні маршрути Закарпаття. Про це учора, 3 вересня, повідомив власкор ЗІКу.

    Близько 15 страв з картоплі могли скуштувати на фестивалі гості. А також взяти участь у різноманітних конкурсах: хто швидше почистить картоплю, хто далі кине довбню. Навипередки охочі формували перевесло із копиці сіна чи смакували картопляними гомбовцями або «попрікаш-крумплями» (картоплею зі спеціями та перцем). Для кращої орієнтації на місцевості організатори встановили дерев’яний стовп з вказівниками відстані до центру Європи, Ужгорода, Парижа, Говерли, штаб-квартири ЄС та сільської влади. Публіку веселили місцеві самодіяльні колективи, співав Павло Дворський.

    Однією із картопляних страв почастувала кореспондента ЗІКу пані Орися із села Луг і прокоментувала: «Картопляні гомбовці найулюбленіша моя страва, як їх приправляю салом та цибулькою, обов’язково додаю кріп для смаку. Також готую українську ріплянку –картопляний суп, підбиваний сметаною та приправлений перцем з помідорчиками». Посмакувати картопляними стравами прийшов на свято і дід Дмитро з Лазещини. Каже, що сам їсти не варить, це за нього роблять невістки, або, жартує, – любавки (коханки).
    Сьогодні на Закарпатті проходить свято "Гуцульська ріпа"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    свято ріпи аж ніяк не стосується Лазещини!!!! адже там і біб не доспіває! краще було назвати день горілки, бо після 1годинного концерту місцеве населення натхненно прилягає до чарки, а картоплю забувають після виступів на (ГУЦУЛЬСЬКІЙ ріпі)Циганського барона та новоспечених артисток з неукраїномовних частинок Закарпаття!