ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Із Закарпаття до українського війська призовуть 984-х юнаків

    28 июня 2024 пятница
    32 переглядів

    Відповідно до Указу Президента України, 1 жовтня розпочинається черговий осінній призов громадян на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань України. З Львівщини на строкову службу планують призвати 1 385 призовників. Про це ZAXID.NET повідомив представник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України у Львові Дмитро Туликов.

    Як повідомив начальник відділу призову та комплектування Центру особового складу територіального управління Західного оперативного командування полковник Валерій Рибачук, цієї осені військовими комісаріатами 9 областей України, які входять до Західного ОК, заплановано призвати до війська 8 695 юнаків, у тому числі: з Вінницької області — 1 140, Волинської — 885, Закарпатської — 984, Івано-Франківської — 875, Львівської — 1 385, Рівненської — 911, Тернопільської — 710, Хмельницької — 1 090, Чернівецької — 715.

    Підготовчі заходи, пов’язані з медичним оглядом, обстеженням, лікуванням та вивченням призовників розпочалися ще у вересні. З 1 жовтня починають свою роботу обласні, районні та міські призовні комісії, головами яких є заступники керівників відповідних місцевих органів влади.

    Формування команд молодого поповнення на обласних збірних пунктах та їх відправка до військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань буде проходити з 15 жовтня по 27 листопада.

    Близько 40 відсотків юнаків, призваних цієї осені із областей Західного ОК, служитимуть у Сухопутних військах Збройних Сил України, близько 18% — у Повітряних Силах, 110 чоловік — у Військово-Морських Силах. Щодо інших військових формувань, то найбільше хлопців (близько 20% від загальної кількості призовників) потраплять до Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ. Прикордонниками стануть 100 юнаків регіону Західного ОК (в основному по 10 від кожної області), 400 хлопців з 9 областей поповнять частини Державної спеціальної служби транспорту (колишніх залізничних військ).

    Головним завданням, на якому наголошує керівництво Західного оперативного командування, є провести призов якісно, відправити у війська юнаків з належним станом здоров’я, соціально-демографічними та психологічними характеристиками. Командування Західного ОК також підкреслює, що успішне вирішення завдань призову, який є загальнодержавною справою, залежить від взаємодії військових комісаріатів з державними органами влади, установами, громадськими організаціями, інформує Захід.net.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору