ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скільки Закарпаттю необхідно заводів з переробки відходів і де саме їх розмістити?...

    26 июня 2024 среда
    59 переглядів

    Відповіді на ці та інші наболілі питання намагались з’ясовували експерти стратегічного планування розвитку регіону на засіданні робочої групи в Ужгороді.

    З часом переробка твердих побутових відходів, як і в Європі стане нормою життя, проте якщо цей процес у нас і надалі розвиватиметься так повільно, матимемо реальну загрозу потонути у власних відходах.

    Відтак, у нашому регіоні офіційно зареєстровано 298 сміттєзвалищ і при цьому жодного підприємства з його переробки. До речі, найкращий "смітник", за оцінками спеціалістів, знаходиться в Ужгородському районі, який у кілька разів переповнений, та ще й під час пожеж задимлює обласний центр.

    Яким чином вирішити ці проблеми, скільки Закарпаттю необхідно заводів з переробки відходів і де саме їх розмістити обговорювали на засіданні робочої групи "Формування просторової гармонії та охорони довкілля" Регіональної стратегії розвитку Закарпаття до 2015 року. Модератор групи Оксана Станкевич зазначила, аби досягнути бажаного результату необхідно об’єднати зусилля влади, бізнесу й громади за для оперативного та якісного вирішення цих проблем. Після тривалої дискусії, учасники робочої групи домовились у складі всіх зацікавлених сторін зустрітись за тиждень.

    Проект партнерства Канада-Україна "Регіональне врядування та розвиток"
    Закарпаття: Найкращий із 298 смітників гірського краю переповнений у кілька разів
    Байдужість місцевої влади та елементарна невихованість більшості городян перетворили Ужгород у сміттєвий центр Європи...
    Ужгородське підприємство, яке відповідає за сміттєзвалище, через пожежу оштрафували на 100 грн. Збитки від пожежі — десятки тисяч
    Єдине в Україні підприємство європейського зразка з утилізації сміття вже рік діє на Закарпатті

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору